• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Primară PL din Or. Durlești s-a convocat în Adunare Generală

    Organizația Primară PL din Or. Durlești s-a convocat în Adunare Generală

    27.01.2014  
    La data de 26 ianuarie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Organizației Primare PL Durlești.

    Ședința a fost deliberativă și au fost prezenți dl Mihai GHIMPU, Președintele Partidului Liberal și dl Dorin CHIRTOACĂ, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău.

    Pe ordinea de zi a ședinței au figurat următoarele subiecte:
    1. Prezentarea raportului de către Președintele Organizației;
    2. Alegerea Președintelui Organizației primare a PL din or. Durlești;
    3. Alegerea vicepreședinților Organizației;
    4. Aprobarea componenței numerice a Biroului permanent din cadrul Organizației primare a PL din or. Durlești;
    5. Alegerea membrilor Biroului permanent;
    6. Delegarea membrilor din cadrul Organizației la Conferința Organizației Teritoriale PL Buiucani.

    În prezentarea raportului, dl Victor Morgoci a facut o trecere în revistă a tuturor acțiunilor desfășurate de către Organizația PL la nivel local, a punctat rezultatele campaniilor electorale (parlamentare 2009-2010) și locale din 2011, dar s-a referit și asupra obiectivelor care urmează a fi realizate în perioada următoare.

    La Adunare, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a făcut o analiză a situației sociale, economice și politice din republică, situația din cadrul Partidului, dar și cea din Fracțiunea PL. Președintele PL, referindu-se la trădarea celor din grupușorul Hadârcă, a accentuat delegaților Adunării Generale că: „Cei care au trădat nu au viitor, ei sunt morți, politic vorbind, s-au gândit la ei, nu la cetățeni, dar, precum știți, trădările aduc beneficii de moment, partidul e mai puternic, mai unit, mai consolidat, iar aceasta o confirmă și Conferința Organizației Teritoriale PL Orhei, care a avut loc astăzi, și această Adunare Generală de la Durlești.  Poate e și mai bine ca s-a ales grâul de neghină, și noi acum putem mai liber și cum mai multă încredere unii în alții să ducem schimbarea până la capăt”.

    Președintele PL a subliniat că acest an este foarte important  din punct de vedere politic – RM trebuie să semneze Acordul de Asociere cu UE,  trebuie să continuăm înfăptuirea reformelor, să îndeplinim temele de acasă, dar este important și din punct de vedere a continuității cursului european, iar unica șansă  pentru continuarea acestui curs european este menținerea Partidelor democratice la Guvernare, dar PL trebuie  să vina cu un rezultat mult mai bun.  „ Noi putem să obținem rezultate mai bune și să le aducem cetățenilor schimbarea în bine, întrucât PL este un partid corect, cinstit, apără interesele cetățenilor, iar nouă nu are de ce să ne fie frică sau rușine să ieșim în fața alegătorilor pentru că n-am furat, nu furăm, nu manipulăm și amăgim oamenii și nu cumpărăm voturile. Știți foarte bine că schimbările sociale și economice nu pot să fie realizate într-o perioadă scurtă, iată de ce PL, avându-l pe Anatol Șalaru în fruntea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a făcut tot posibilul să fie reparate drumurile, fapt care, ulterior, contribuie la creșterea economică. Dar între timp, pe plan național, am reușit să realizăm multe:
      -  în școli este studiată Istoria românilor;
      - în 2005 și 2007  am reușit să redăm cetațenilor încrederea în democrație prin victoria Partidului Liberal la Primăria Chișinău;
      - sărbătorirea Limbii Române, incepand cu anul 2007, de cand primar general al municipiului Chisinau este Dorin Chirtoaca;
    - înlăturarea regimului comunist de la guvernare;
    - declararea zilei de 28 iunie - Ziua ocupației sovietice;
    - desecretizarea arhivelor KaGheBe-ului;
    - condamnarea crimelor regimului comunist;
    - ridicarea monumentului în memoria victimelor deportărilor regimului comunist la Chișinău de  către Primăria Chișinău, Primar General fiind, liberalul Dorin Chirtoaca;
       - astăzi republica merge pe calea integrării europene, și ca dovadă, anul acesta va fi semnat Acordul de Asociere și vom obține  dreptul la  libera circulație în țările UE, incusiv în Țara-Mamă!
    - Declararea Limbii Române – limbă oficială a Republicii Moldova și nu ne oprim aici.
    Așa cum am declarat anterior, PL, în ciuda faptului că este în opoziție, susține tot ceea ce ține de continuarea parcursului european și aduce bunăstare cetățenilor, dar respinge vehement acțiunile Coaliției prin care încearcă să fure sau să mintă cetățenii pentru ca să le fie lor bine”.


    La rândul său, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău, a reiterat că Discursul Președintelui PL la Cotroceni, la decorarea Deputaților PL pentru contribuția remarcabilă la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova, și Raportul de activitate al Primarului pentru cei 7 ani de când îndeplinește funția de Primar General al mun. Chișinău, sunt „cărțile de vizită” ale partidului cu care membrii pot merge cu încredere la casele oamenilor, căci PL propune calea corectă, bazată pe adevăr, care să ne aducă  prosperitate. „Ceea ce a realizat Partidul Liberal în plan național, dar și social și politic, nu a mai realizat niciun partid. Să profiți de încrederea oamenilor pentru interesele personale sau de grup este nu doar rușinos, dar și condamnabil. Singurul Partid care a înfăptuit ceea ce a promis oamenilor este Partidul Liberal, noi le-am readus oamenilor încrederea în Democrație. Minciuna are picioare scurte, iar toți cei care au trădat sau au mințit pentru interesele lor, dar nu ale cetățenilor, vor fi nevoiți să poarte răspundere pentru toate încălcările lor. Îmi exprim încrederea că și în 2014 Durlești-ul va reconfirma încrederea în democrație și viitor european, așa cum au facut-o din 1990 încoace, fiind oameni cu verticalitate, demnitatate și atitudine. Vă mulțumesc pentru încredere și curaj și vă îndemn să luptăm în continuare pentru a aduce schimbarea până la capăt pe care ne-am asumat-o împreună de la bun început!” – a mai precizat Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă.

    În cadrul Adunăcrii Generale au mai luat cuvântul dna Lucia Caciuc, președintele Organizației Femeilor Liberale din Durlești, care a prezentat situația din cadrul Organizației de Femei și reușitele acesteia și dl Lozovanu Valeriu, Președintele Organizației de Tineret a Partidului Liberal din or. Durlești.



    La final, Delegații Adunării Generale a Org. Primare Pl Durlești au hotărât:

    - Cu vot unanim a fost reales dl Victor MORGOCI în funcția de Președinte al Organizației primare a PL din or. Durlești;

    - Au fost aleși în calitate de vicepreședinți:
         Lucia Caciuc;
         Valeriu Lzovanu;
         Victor Cuțulab;
         Ștefan Sofronovici;
         Alina Triboi;
          Mihai Rață;

    - A fost ales în calitate de secretar al Organizației primare- Maria
    Carabut;
    - Au fost aleși în calitate de membri ai Biroului permanent:
         Victor Morgoci;
         Lucia Caciuc;
         Valeriu Lzovanu;
         Victor Cuțulab;
         Ștefan Sofronovici;
         Alina Triboi;
          Mihai Rață;
         Maria Carabut;
         Andrei Paladi;
         Petru Carabut;
         Alexandru Buburuz;
         Andrei Bacinschi;
         Natalia Lomonovschi;
         Grigore Marițoi;
          Emilian Bostan;
          Petru Urșciuc;
         Valeriu Mihailov;
         Valeria Bejenari;



    Președintele PL a mulțumit pentru că au rămas fideli valorilor liberale și naționale – „Vă mulțumesc, dragi colegi, pentru că promovați cu verticalitate și demnitate valorile naționale, liberale și europene și pentru că luptați pentru cauza națională, nu doar la Durlești, dar în toate Organizațiile  unde au trădat președinții, membrii au rămas cu noi și aceasta înseamnă forță și încredere unii în alții. Așa cum nu le-a reușit să distrugă PL-ul nici lor, nici altora care au încercat, nici nu vor reuși, pentru că noi împărțim aceleași viziuni și valori! Vă mulțumesc și vă doresc mult succes în continuare”, a conchis Mihai Ghimpu.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    27 ianuarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com