• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Teritorială PL Orhei a convocat Conferința

    Organizația Teritorială PL Orhei a convocat Conferința

    27.01.2014  
    Astăzi, 26 ianuarie 2014, s-a desfășurat Conferința Organizației Teritoriale PL Orhei. Ședința a fost deliberativă și a avut următoarea ordine de zi:
    1.​Raportul de activitate a Organizatiei Teritoriale Orhei a PL ;
    Raportor Președintele O.T. Orhei a PL, Sergiu  Miron;
    2.​Alegerea Comisiei  de numarare a voturilor;
    3.​Alegerea Consiliului Teritorial Orhei a PL;
    4.​Alegerea Președintelui Organizației Teritoriale Orhei a PL;
    5.​Alegerea Vicepresedintilor si a Secretarului-coordonator a Organizatiei
    Teritoriale Orhei a PL;
    6.​Alegerea Biroului  Permanent Teritorial Orhei a PL;
    7.​Alegerea Comisiei Teritoriale de Cenzori;
    8.​Alegerea Comisiei de Etica si Disciplina;
    9.​Alegerea delegatilor  la Congresul  Partidului Liberal din  R. Moldova;
    10.​Situatia  Social  Politica  din  R. Moldova; Presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu;
    11.​Diverse.

    La Conferință a participat, pe lângă delegați, și Președintele Partidului, Mihai Ghimpu.
    În raportul de activitate, prezentat de Dl. Sergiu  Miron, au fost evidențiate realizările Organizației Teritoriale în cei 4 ani de activitate. Printre care, Președintele Filialei PL Orhei a accentuat: „
    - Instalarea monumentelor în memoria victimelor regimului comunist de ocupație la Peresecina, Chiperceni, Susleni, iar în această primavera vor mai fi inaugurate încă 6 monumente în satele: Seliște, Biesti, Morozeni, Ciocâlteni, Ghetlova și Viprova;
    - Prin aportul  PL  au fost asfaltate drumurile, arteriile principale în satele Seliște și Chiperceni;
    - Au fost elaborate proiectele de apeducte și canalizare  în diferite localitati;
     - Datorită  consilierilor PL  și  insistenței primarului de Seliște, în acest an, în s. Lucașeuca, com. Seliște, s-a deschis un mini-teren de fotbal;
    Acte de caritate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, annual, pentru copiii din grădinițele satelor:  Chiperceni,  Vorotet,  Trebujeni,  Pohrebeni, Mana,  Seliste,  Lucaseuca,  Sercani,  Breanova,  Morozeni și  Izvoare;
    În localitățile conduse de către Primarii Liberali au fost elaborate diverse proiecte, în urma cărora au fost renovate  școlile și grădinițele. La grădinițe au fost oferite 34 de televizoare și  DVD/SD-uri  cu desene animate în Limba română, pentru promovarea limbii române în sate”.

    După prezentarea raportului, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a adus la cunoștința delegaților Conferinței situația socială și politică din republică, motivele reale pentru care cei 7 deputati filateliști au scindat fracțiunea și situația internă din PL. Mihai Ghimpu a menționat că: „Cei care încearcă să dezbine și PL așa cum au făcut cu Fracțiunea Partidului s-au convins că în Partidul Liberal sunt puțini trădători, doar ei și câțiva ca și dânșii, ceilalți 99,9 la sută - adevărați patrioți și adevărați liberali. Situația din Fracțiunea Parlamentară a Partidului Liberal, creată de Kremlin prin agenții săi, a unit membrii și mai mult.  Partidul a devenit și mai puternic, și mai optimist în realizarea programului său,  fiindcă politica partidului este nu pentru străini și pentru bani, ci pentru oameni, pentru cauza europeană și pentru cauza națională.
    Iată de ce avem datoria  să prețuim și să luptăm și mai mult pentru valorile liberale, nationale, care, de fapt, înseamnă totul pentru om. Datoria noastra este, să nu permitem, in nici intr-un caz, agenților, oportuniștilor, să profaneze aceste valori.
    Președintele a mai menționat că „PL este partidul care reprezintă cauza europeană și cauza națională, și noi nu vom admite ca și de această dată să ne fure Kremlinul cursul european, ca în 1999. Am reușit împreună să realizăm multe, dar aceasta nu trebuie să ne facă să nu mai continuăm Lupta.  In ciuda tuturor greutăților, sa câştigat mai multe bătălii:
      -  revenirea la grafia latină;
      -  tricolorul a redevenit drapel de stat;
      -  am avut același imn: “Deșteaptă-te române”, fie și pentru câțiva ani;
    - instituțiile de învățământ, teatrele, străzile și multe localități nu mai poartă numele străinilor ocupanți;
      -  în școli este studiată Istoria românilor;
      - în 2005 și 2007  am reușit să redăm cetațenilor încrederea în democrație prin victoria Partidului Liberal la Primăria Chișinău;
      - sărbătorirea Limbii Române, incepand cu anul 2007, de cand primar general al municipiului Chisinau este Dorin Chirtoaca;
    - înlăturarea regimului comunist de la guvernare;
    - declararea zilei de 28 iunie - Ziua ocupației sovietice;
    - desecretizarea arhivelor KaGheBe-ului;
    - condamnarea crimelor regimului comunist;
    - ridicarea monumentului în memoria victimelor deportărilor regimului comunist la Chișinău de către Primăria Chișinău, in frunte cu Primarul liberal Dorin Chirtoaca;
       - astăzi republica merge pe calea integrării europene, și ca dovadă, anul acesta va fi semnat Acordul de Asociere și vom obține  dreptul la  libera circulație în țările UE, incusiv în Țara-Mamă!
    - Declararea Limbii Române – limbă oficială a Republicii Moldova.
    Din pacate, în plan social puțin s-a reusit, dar pentru ca să fie majorate salariile, pensiile și bursele e nevoie să avem o creștere bruscă a economiei, ceea ce nu este posibil să o faci atunci când totul se fură, iar organele de drept sant controlate de către cei ce dețin puterea.
    Iată de ce trebuie scoși de pe arena politică cei care încearcă să ne împiedice să schimbăm lucrurile pentru ca să trăiască și cetățenii bine, nu doar cei de la conducere, ei nu trebuie să fie tolerați printre noi”.

    Delegații Conferinței au hotărât:
    - Să aleagă în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL Orhei – Dl. Sergiu Miron;
    - Vicepreședinți - Ilie Amoașii, Ruslan Vascan, Roman  Boțan, Vasile Roman, Viorica Bulgac;
    - Secretarul coordonator al Filialei - Dorin Zghibarță.
    De asemenea, Conferința a ales membrii Consiliului Teritorial al Organizației, membrii Biroului Permanent, membrii comisiei de cenzori și etică și disciplină și a delegat participanții la Congres.

    Mihai Ghimpu a ţinut să mulţumească membrilor şi simpatizanţilor PL pentru încrederea acordată, pentru muncă, devotament, demnitate şi curaj. „Ma mândresc că nicio filiala PL nu a trecut de partea trădătorilor, toate filialele pe care le-am construit împreună sunt în continuare ale Partidului.  Dragi colegi, eu niciodată în viaţă nu mi-am dorit o funcţie în locul Libertăţii, Adevărului, Dreptăţii şi Unităţii neamului. Cea mai mare avere este naţiunea, omul şi urmaşii noştri – copii, dintre care unii au necesarul, dar n-au părinţii alături, iar alţii îi au pe părinţi lângă ei, dar nu au necesarul. Vă chem sa luptam si să trăim cu demnitate,  căci doar aşa vom trăi bine, liberi şi uniţi”, a conchis la final Preşedintele PL.
    Președintele PL a decernat Dimplome  pentru merite deosebite și contribuție în cadrul Partidului Liberal pentru:  Ruslan Vascan, Dorin Zghibarță, Viorica Bulgac, Dumitru Ionascu, Anton Surchicin, Constantin Boldisor, Nona Camencean, Maria Strasnic, Valentina Derevenco, Valeriu Plamadeala, Lidia Sclifos, Evstafiev Raisa, Aurelia Patrenichi,  Zinaida Frunze și Alexandru Caraman.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    27 ianuarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com