• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii l-au comemorat pe Grigore Vieru

    Liberalii l-au comemorat pe Grigore Vieru

    18.01.2014  
    Astăzi, 18 ianuarie 2014, Conducerea şi membrii Partidului Liberal au comemorat 5 ani de la trecerea din viaţă a Marelui Poet Grigore Vieru.

    Preşedintele Partidului Liberal, Deputatul Mihai Ghimpu;  Gheorghe Brega;  Mihai Moldovanu, Vicepreşedinte PL;  Ion Apostol, Secretar General al PL; Preşedinţi ai Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului; Liderii Tineretului Liberal în frunte cu Preşedintele Ion Cebanu;  membri şi simpatizanţi ai PL au depus flori la monumentul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Chişinău.

    După ceremonia de depunere de flori, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a subliniat: „Este foarte dureros că se stinge Generaţia de Aur, iar Grigore Vieru face parte din această generaţie. A fost unul dintre cei care au avut curajul să lupte pentru românism, pentru Limba Română, pentru neam, pentru dreptate şi adevăr, împotriva comunismului şi a politicii ocupantului, în pofida regimului crunt şi totalitar.  A fost un om care a iubit! Şi-a iubit patria, mama, a iubit femeia, a iubit valorile neamului, a iubit frumosul...”

    Astăzi s-au împlinit cinci ani de la trecerea în eternitate a lui Grigore Vieru, unul dintre cei mai iubiţi poeţi români din Republica Moldova. Viaţa lui Grigore Vieru a fost curmată la 18 ianuarie 2009, la 2 zile după un tragic accident rutier. Ziua în care a fost înmormântat, 20 ianuarie, a fost declarată zi de doliu național. Poetul avea 73 de ani şi a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    18 ianuarie 2014

     
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com