• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Teritorială PL Buiucani s-a convocat în Conferință Extraordinară

    Organizația Teritorială PL Buiucani s-a convocat în Conferință Extraordinară

    30.06.2013  

    Astăzi, 30 iunie 2013, Organizația Teritorială PL a sect. Buiucani a convocat Conferința Extraordinară a filialei la care au participat și  Mihai Ghimpu, Președintele PL și Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău.

    Conferinţa Extraordinară a avut loc în conformitate cu hotărârea Consiliului Republican din 13 aprilie 2013 şi a fost deliberativă.  Pe ordinea de zi au figurat: eliberarea din funcția de președinte al Organizației teritoriale a d-nei Ana Vasilache, alegerea preşedintelui de filială și alegerea Consiliului Teritorial care, ulterior, se va convoca în ședință pentru a alege vicepreședinții Organizației, secretarul coordonator și Biroul Permanent. Ordinea de zi a fost votată în unanimitate de către delegații Conferinței.

    Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu, le-a prezentat delegaţilor la Conferinţă o analiză detaliată a situaţiei sociale şi politice din republică, motivele scindării Fracţiunii Parlamentare a Partidului Liberal şi încercările eșuate ale „reformatorilor” lui Filat de a scinda şi partidul. „Stimați colegi, faptul că acum Partidul Liberal este în opoziție  este din cauza acestor trădători filateliști care sunt interesați doar de funcții și propria lor bunăstare, nu le pasă lor de cauza pentru care luptă partidul și misiunea lui istorică. Nu putem accepta să mergem la Guvernare cu capul plecat. Demnitatea, adevărul și dreptatea pentru noi sunt mai importante decât funcțiile, căci misiunea noastră, a liberalilor, este continuarea luptei pentru cauza naţională si europeană, pentru oameni,  împotriva corupţiei, a contrabandei, a furtului banului public  - tot ceea ce nu are nimic comun cu valorile liberale şi cu libertatea neamului românesc”, a menționat Mihai Ghimpu la începutul ședinței.

    După discursul Președintelui Partidului, Conferința a votat în unanimitate ordinea de zi. Ulterior, delegații la Conferință au votat unanim eliberarea d-nei Ana Vasilache din funcția de președinte al Organizației Teritoriale PL Buiucani.

    Pentru alegerea președintelui organizației au fost înaintate 2 candidaturi: Veronica Herța şi  Vadim Ciobu, care şi-a retras candidatura în favoarea d-nei Herța.
    În final, delegații au ales, prin vot unanim, în calitate de Președinte al filialei pe d-na Veronica Herța și membrii Consiliului Teritorial. Urmează ca acest Consiliu să convoace ședința în care vor fi aleși vicepreședinții de filială, secretarul coordonator și membrii Biroului Permanent.

    Veronica Herța, Preşedintele nou ales,  le-a mulţumit colegilor pentru susţinere şi i-a asigurat că “vom avea o bună colaborare care va  eficientiza munca depusă de membrii  filialei şi vă asigur că nu vor fi trădaţi cei care mi-au acordat încrederea lor pentru a ocupa această funcţie ”.

    Prezent la ședință, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar general al mun. Chișinău, a menționat: „Din păcate, Republica Moldova este plină de cârtițe, așa cum a spus și Dl. Președinte, care trădează și încearcă să ne împiedice să ieșim de sub cizma Federației Rusee și să ne continuăm drumul european. Ceea ce ne unește pe noi, cei din Partidul Liberal, este cauza, nicidecum funcția. Sunt foarte mulți oameni în republică, care cu mare drag ar dori să vină în partid doar pentru că împărtășesc aceleași idei și valori liberale și europene, nefiind în căutare de funcții și neavând interese proprii ascunse. Sunt sigur că împreună vom reuși să ducem la bun sfârșit programul și misiunile pe care ni le-am asumat și să aducem Dreptatea, Libertatea și Bunăstarea în casele tuturor cetățenilor”.

    Mihai Ghimpu a adus mulţumiri celor prezenţi pentru încrederea acordată conducerii partidului şi pentru faptul că, devenind membri ai PL, au urmărit nu funcţii, ci schimbarea până la capăt, adică muncă şi luptă pentru binele oamenilor,  pentru integrarea europeană, pentru libertatea şi unitatea neamului. „PL este astăzi o forță. Vă doresc tuturor succes și vă mulțumesc pentru că sunteti alături în lupta  pentru cauză, pentru Libertatea și Dreptatea acestui popor”, a mai completat Președintele PL.


    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    30 iunie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com