• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă - decorat cu medalia „Gheorghe Ghimpu”

    Dorin Chirtoacă - decorat cu medalia „Gheorghe Ghimpu”

    18.06.2013  

    Astăzi, 18 iunie 2013, Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat raportul de activitate pentru anii 2012 - 2013. Evenimentul a avut loc, tradițional, în Scuarul Europei, cu participarea jurnaliștilor și a cetățenilor.

    Printre realizările enumerate se numără: creșterea bugetului; asigurarea stabilitățiii furnizării apei, căldurii și a celorlalte servicii; asamblarea pentru prima dată în Republica Moldova a 30 trolebuze la standarde europene; finalizarea reconstrucției și amenajării lacului din parcul „Valea Morilor”; modernizarea a 11 strazi, intersecții și a unui pod în cadrul programului “Genesis”; implementarea programului european de sortare a gunoiului;  derularea programului „Prima Casa” pentru persoane și familii tinere cu venituri medii; instalarea a circa 50 de noi locuri de joacă pentru copii; amenajarea a 10 terenuri de fitness în parcuri; demararea lucrărilor pentru amenajarea primei străzi pietonale din Chișinau; deschiderea a 100 unități noi de alimentatie publică; crearea a 6000 locuri de muncă în ultimii doi ani; amenajarea a circa 600 locuri de parcare; reducerea cu circa 10% a numarului de gherete și de panouri publicitare; asigurarea alimentației gratuite pentru elevi în școli; alocarea a 212 burse municipale in valoare de 1000 de lei pentru copii laureati la concursuri, olimpiade etc; asigurarea a 80 % pacientii cu diabet zaharat cu glucometre si teste; reparatia capitala a retelelor ingineresti si a acoperisurilor a 33 de blocuri locative; continuarea programului de înlocuire a containerelor de acumulare a deseurilor de tip sovietic pe containere de tip european; amenajarea complexă a 6 curţi de bloc: reparatia scarilor, a iluminatului interior si exterior, amenajarea parcarilor cu pavaj ecologic, refacerea spatiilor verzi, instalarea unui loc de joaca pentru copii, reparatia lifturilor etc; (in total 11 curti de bloc amenajate); acordarea de ajutoare materiale pentru invalizi gr. I, II, veterani, invalizi si vaduve de razboi; readucerea în patrimoniul municipal a circa 30 ha de teren etc.
    Edilul capitalei a accentuat că multe au fost deja făcute, dar Chișinăul mai are probleme la care Primăria nu rămâne indiferentă. Urmează ca această muncă asiduă să continue și Chișinăul să poată fi pe deplin numit Capitală Europeană.

    După ce Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chișinau, Prim-vicepreședinte PL, a prezentat raportul de activitate, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, l-a decorat cu medalia „Gheorghe Ghimpu”. Președintele Liberalilor a precizat că: “Printre numeroasele probleme pe care le-a soluţionat Dorin Chirtoacă de când este Primar General, cea mai importantă problemă este Monumentul ridicat în memoria  celor deportaţi de către comuniști, construit cu mulți ani mai târziu decât ar fi trebuit.  A fost nevoie să treacă peste 20 de ani că să vină  anume Dorin Chirtoacă, nepotul lui Gheorghe Ghimpu, cel care a instalat piatra pentru ridicarea monumentului,  și să facă acest lucru. Iată de ce am să-l decorez cu medalia „Gheorghe Ghimpu”.  Să vă dea Dumnezeu la toţi aşa nepot cum am eu”.

    Preşedintele PL a adus mulțumiri Primarului de Chișinău și accentuat că datorită lui Dorin Chirtoacă au fost realizate atâtea reforme în capitală, iar Chişinăul, cu încetul,  devine un oraş European,  un exemplu al valorilor europene şi liberale. Acesta a mai accentuat că “atunci când faci multe lucruri bune pentru oraş, pentru oameni şi nu eşti ca ceilalţi, corupţi şi mincinoşi, este firesc să apară mulţi care să pună beţe-n roate. Dorin Chirtoacă va avea toată susţinerea Partidului Liberal în activităţile sale pentru că datorită lui avem o capitală europeană, o capitală care ne aparţine nouă, nu ocupanţilor”.


    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL

    18 iunie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com