• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  FILIALA PL UNGHENI ARE O NOUĂ CONDUCERE

    FILIALA PL UNGHENI ARE O NOUĂ CONDUCERE

    02.06.2013  

    Astăzi, 2 iunie  2013, a avut loc Conferința Extraordinară a Filialei Partidului Liberal din raionul Ungheni cu prezența a peste 80 de delegați din mai mult de 28 de localități ale raionului. La Conferință au fost prezenți Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, Primar General al mun. Ghișinău și Vasile Chitoroagă, secretar general adjunct al Partidului.

    Pe ordinea de zi a ședinței au figurat următoarele subiecte:
    •    Situația politică din Republica Moldova;
    •    Alegerea președintelui Filialei Teritoriale Ungheni;
    •    Alegerea vicepreședinților;
    •    Alegerea Consiliului Teritorial și a Biroului Permanent al Filialei Ungheni.

    Ex-președintele filialei PL Ungheni, Anatol Arhire, însoțit de Vitalie Marinuță și Marin Adam au încercat împiedice desfășurarea Conferinței, dar delegații Conferinței Teritoriale PL Ungheni le-au cerut insistent să părăsească sala întrucât aceștia nu mai sunt membri ai PL conform deciziei Consiliului Republican din 13 aprilie 2013. Bâlbâindu-se, ei au fost nevoiți să părăsească sala, precum s-a întâmplat și în cazul celorlalte tentative, astfel,  Conferinta și-a continuat lucrările în mod normal.

    În cuvântul de salut, Dorin Chirtoacă a punctat că „trădarea a fost prezentă întotdeauna în istoria neamului nostru.  Toate lucrurile murdare se fac din cauza trădării, iar pe lânga trădare întotdeauna este și minciună”.

    Iurie Chirinciuc, care până astăzi, 2 iunie 2013, prin decizia Biroului Politic al Partidului,  a fost Președinte Interimar al Filialei Teritoriale PL Ungheni, a accentuat că „Anatol Arhire, ex-Președinte al Filiale Teritoriale PL Ungheni,  a fost o frâna la dezvoltarea Filialei, chiar dacă regiunea Ungheni a fost întotdeauna un focar de renaștere națională”.

    „Așa-zișii „reformatori” se conduc după principiul dezbină și stăpânește. Cei care au trădat partidul se împart în doua categorii: a hoților, a trădătorilor și a proștilor sau a celor duși în eroare. Filiala Ungheni nu se regăsește în aceste categorii pentru că democrația nu înseamnă anarhie, iar cei care au fost aleși în funcție au responsabilitate în fața celor care le-au încredințat aceste funcții”, a ținut să menționeze Primarul satului Cornești, Iurie Țurcanu.
    În acest context, Vasile Chitoroagă, secretar general-adjunct al Partidului Liberal a argumentat, prin prezentarea exactă a încălcărilor, dar și a articolelor din statutul PL, cu privire la excluderea acestor indivizi din rândurile liberalilor, precizand că „acțiunile acestui grup de trădători si profitori depășesc orice limită a bunului simț”.

    Urmând firul discuției, Vasile Iucal, fiind unul din cei mai vechi membri din Filiala Teritorială  PL Ungheni, a amintit că „în 1998, Arhire a făcut exact la fel.  Acum, după ce ne-am curățat de acest balast, urmează să fortificăm Organizatiile primare din teritoriu prin muncă asiduă”.  Cu referire la aceasta, Vasile Bodrug, Primarul satului Hârcești i-a sugerat D-lui  Anatol Arhire să își depună mandatul de deputat.

    În final, delegații Conferinței Filialei Teritoriale Ungheni, au votat:
     •    În calitate de Președinte al Filialei Teritoriale PL Ungheni pe D-nul Iurie Chirinciuc;
     •    În calitate de vicepreședinți: D-na Maria Buruiană și D-nul Vasile Iucal.
    Totodata, a fost ales și votat Consiliul Teritorial al Filialei Ungheni dar și Biroul Permanent al Filialei Teritoriale PL Ungheni.

    În cadrul Conferinței, Filiala PL Ungheni a fost adoptată o Rezoluție prin care delegații Conferinței își exprimă adeziunea faţă de conducerea centrală a formaţiunii, în frunte cu preşedintele acesteia, Mihai Ghimpu și dezaprobă cu hotărâre acţiunile distructive ale Tradatorilor, așa-ziși „reformatori”, menite să provoace doar dezbinare.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    2 iunie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com