• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL - aproape de copii

    PL - aproape de copii

    02.06.2013  

    La  1 iunie 2013, conducerea Partidului Liberal a participat la sărbătoarea dedidată Zilei Internaționale a Copiilor în satul Nicoara, comuna Tătărăuca Veche.

    În acest context, ieri de 1 iunie 2013, Mihai Ghimpu, președintele PL însoțit de Boris Vieru, vicepreședinte PL,  secretar general al Fracțiunii Liberale din Parlamentul RM au avut și o întalnire cu primarii, consilierii și cu membrii Birourilor Permanente ale Filialelor Teritoriale PL Șoldănești și Rezina. Astfel, Președintele Mihai Ghimpu a   informat colegii de partid despre situația politică din Republica Moldova după formarea guvernului și alegerea noului cabinet de miniștri. De asemenea, au fost reiterate prioritățile Partidului care rămân a fi lupta pentru Dreptate, Bunăstare și Libertate și continuarea cursului european. În această ordine de idei, Mihai Ghimpu a punctat că PL va susține în Parlament orice reformă care va contribui la bunăstarea cetățenilor și la continuarea vectorului integrării europene. La fel, a fost abordată și chestiunea ce se referă la motivul trădării grupului „verzișor” condus de Ion Hadârca despre care Președintele Mihai Ghimpu a spus că: „ei au ales să trădeze PL-ul și lupta pentru cauză în favoarea intereselor personale și a menținerii funcțiilor”.  Mihai Ghimpu a accentuat că funcția nu poate fi veșnică, de aceea „câștigul” lor este de scurtă durată, însă onoare lor este pierduta pentru totdeauna.
     
    De precizat că membrii PL din filialele Teritoriale Șoldănești și Rezina, la fel ca și celelalte filiale Teritoriale, au condamnat actul de trădare a grupului "reformator-verzișor" care, fără a aborda problema reformării partidului în cadrul statutar, fără a pune în discuţie această întrebare în cadrul Biroului Politic  şi Consiliului Republican ale partidului – organe competente şi legal constituite, a încercat public să contrapună două personalităţi notorii care reprezintă Partidul Liberal – Dl. Mihai Ghimpu, Preşedinte al Partidului Liberal şi Dl. Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al Mun. Chişinău.
     
    Președintele Ghimpu și Vicepreședintele Boris Vieru după ce au răspuns la întrebările colegilor de partid din Filialele Teritoriale PL Șoldănești și Rezina, au mers în satul Niorcani, comuna Tătărăuca Veche, r. Soroca, unde erau așteptati de copiii adunați la sarbatoarea dedicată Zilei Copiilor. Astfel, Președintele Mihai Ghimpu și vicepreședintele Boris Vieru au felicitat copii din Niorcani, com. Tătărăuca Veche, r. Soroca. Pe lângă urările de bine și felicitările primite, copii au avut parte de multe dulciuri.

    În afara de aceasta, conducerea PL a luat parte la evenimentul dedicat finalizarii Proiectului finanțat de către Guvernul Republicii Federale Germania în colaborare cu GIZ, prin au fost înzestrate cu tehnica necesară întreprinderile comunale ale Primăriei celor șase localități pe care le cuprinde comuna Tătărăuca Veche și iluminarea străzilor acestor 6 localități.
    Ulterior, Miahi Ghimpu și Boris Vieru au mers la o întalnire cu cetatenii din statul Niurcani, comuna Tătărăuca veche.  În dialog cu cetățenii au fost abordată situația politică din republică, dar și problemele sociale cu care se confruntă cetățenii precum: lipsa locurilor de muncă, salariile și pensiile mici, sărăcia care afectează aproape fiecare familie etc.

    Astazi însă, 2 iunie 2013, Președintele PL Mihai Ghimpu și Președintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, Director general al Agenției „Moldsilva”,  au fost deja în vizita la filiala Cahul, unde au avut o discuție cu unii membri PL din Cahul.

     Mihai Ghimpu a înformat colegii de partid despre motivul trădării celor din grupul „verzișor” și a reiterat că Partidul este mai unit și mai puternic. „Nimeni nu acceptă propunerile grupului „reformator-verzișor” dirijat de V. Filar, iar intențiile lor  nu au susținerea filialelor, din contra, aceștia au fost respinși la Dubăsari, Ungheni, Dondușeni, Cantemir, Glodeni, Soroca, Rezina, peste tot pe unde apar”, a menționat președintele Partidului. În acest context, Mihai Ghimpu a accentuat că: „Nu există criză în partid, sunt doar mici probleme în Fractiune, dar le vom rezolva”.

    Întrucât ex-Președintele Filialei Teritoriale PL Cahul a fost eliberat din funcție conform deciziei Consiliului Republican PL, a fost discutată Convocarea Conferinței și alegerea unui nou președinte de filială la Cahul. 
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    2 iunie 2013
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com