• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Rezoluţia Conferinţei Filialei Teritoriale Ocniţa a Partidului Liberal privind atentatul aşa-zisului „grup de reformatori” de a scinda partidul

    Rezoluţia Conferinţei Filialei Teritoriale Ocniţa a Partidului Liberal privind atentatul aşa-zisului „grup de reformatori” de a scinda partidul

    22.04.2013  

        Declaraţia unui grup de deputaţi şi cîţiva demnitari de stat din partea Partidului Liberal despre aşa-numita „reformare” a Partidului Liberal a provocat nedumerire în rîndurile membrilor de partid, dar şi în societate.
     

       Fără a aborda problema reformării partidului în cadrul statutar, fără a pune în discuţie această întrebare în cadrul Biroului Politic  şi Consiliului Republican ale partidului – organe competente şi legal constituite, acest grup, la data de 12 aprilie 2013, a încercat public să contrapună două personalităţi notorii care reprezintă Partidul Liberal – Dl. Mihai Ghimpu, Preşedinte al Partidului Liberal şi Dl. Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al Mun. Chişinău.

        Modul în care persoanele din respectivul grup au prezentat presupusa problemă de reformare, dar şi momentul în care Republica Moldova se află într-o criză politică, generată de către liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, denotă faptul că acest grup de „reformatori” urmărește cu totul alte scopuri, decît reformarea formaţiunii şi anume – scindarea partidului.
     

       În baza acestor constatări, apreciem Hotărîrile Consiliului Republican al Partidului Liberal din 13 aprilie 2013 de a exclude din rîndurile membrilor de partid oportuniştii aşa-zisului „grup de reformatori” şi de a le retrage susţinerea politică în organele de stat.
     

       Conferinţa Filialei Teritoriale Ocniţa a Partidului Liberal face apel către toţi membrii Partidului Liberal să respingă orice încercare de a zdruncina unitatea Partidului Liberal, care este unica forţă reală ce realizeză lupta cu corupţia, cu contrabanda, cu abuzul de putere, asigură respectarea normelor democratice şi implementarea lor în societatea noastră, apără şi promovează adevărul istoric şi optează pentru bunăstarea întregii populaţii a Republicii Moldova, nu doar a anumitor clanuri mafiote.
     

       Apreciem şi susţinem deschiderea partidului declarată de către Preşedintele Mihai Ghimpu pentru revenirea celor rătăciţi în partid, dar solicităm mai multă prudenţă, pentru a nu admite astfel de tentative pe viitor.
     

       Schimbarea în bine a fost iniţiată de către Mihai Ghimpu împreună cu Dorin Chirtoacă şi a fost susţinută de majoritatea chişinăuenilor, datorită cărora a început din 2007 să se realizeze în capitală.
      

     Schimbarea pînă la capăt trebuie s-o realizăm noi toţi, împreună cu Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.
      

     Aşa să ne ajute Dumnezeu.

    Or. Ocniţa, 21 aprilie 2013

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com