• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  DECLARAŢIA adoptată de Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei

    DECLARAŢIA adoptată de Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei

    18.04.2013  
    D E C L A R A Ț I E

    /adoptată cu votul unanim al Biroului Permanent  PL, filiala  Sîngerei din 17.04.2013/

    Vineri 12 aprilie, un grup de deputați, demnitari și președinți de filiale ai Partidului Liberal, în cadrul unei conferințe de presă, au făcut publică o declarație prin care și-au anunțat intenția de a reforma Partidul Liberal prin convocarea Congresului extraordinar și desemnarea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului.

    De menționat este că organizarea acestei uneltiri a fost mijlocită de inducerea în eroare a mai multor semnatari, cărora li s-a comunicat că Dorin Chirtoacă susține inițiativa de reformare și se află intenționat peste hotarele țării de unde coordonează cu reformiștii.

    Cu toate acestea, formatul evenimentelor politice din țară, având în vedere votul de blam acordat guvernului Filat și demararea negocierilor privind formarea unui nou guvern, deconspiră și totodată descalifică, tentativa grupului, așa-zis "reformator".

    Scopul real care se ascunde în spatele "drapelului reformei" îl constituie menținerea cu orice preț la guvernare, prin neconformarea față de decizia Consiliului Republican al PL, și anume, decizia de a nu susține candidatura compromisă a premierului în exercițiu Filat.

    Subtextul declarației semnate de pretinșii reformatori este următorul: mai bine într-o guvernare rușinoasă cu un Filat premier, decât într-o opoziție, chiar și onorabilă.

    Atitudinea conducerii partidului nu s-a lăsat așteptată, și sâmbătă 13 aprilie, s-a întrunit Consiliul Republican al partidului în cadrul căruia gestul reformiștilor a fost apreciat drept trădare și încercare de slăbire a pozițiilor partidului, totodată au fost excluși din rândurile partidului toți organizatorii și retrasă susținerea politică a demnitarilor implicați în acest act scandalos.

    Organizatorii și comanditarii acestei acțiuni mizează nu doar pe avariția unor demnitari lansați de PL în funcții înalte, dar și pe naivitatea membrilor de rând, în legătură cu aceasta Biroul Permanent al PL Sîngerei condamnă gestul foștilor colegi, exprimându-și dezgustul față de forma în care aceștia au decis să dea curs acțiunii sale.

    Totodată, Biroul Permanent al filialei teritoriale Sîngerei, declară că tentativa de scindare a partidului de către grupul pretins ”reformator” nu afectează unitatea structurilor locale, mai mult ca atât,din partea membrilor PL Sîngerei, nu a fost semnalată nici o intenție de solidarizare cu acest grup.

    Partidul Liberal rămâne un partid deschis pentru oamenii care vor să contribuie la renașterea națională și promovarea valorilor liberale ale unui veritabil stat de drept.

    Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com