• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mesajul Dl. Mihai GHIMPU de 7 aprilie - Ziua Libertăţii: "Trăiește cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!"

    Mesajul Dl. Mihai GHIMPU de 7 aprilie - Ziua Libertăţii: "Trăiește cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!"

    07.04.2013  

       Stimaţi tineri, nu există nimic mai scump pe acest pământ decât  libertatea omului şi a  poporului. Numai un popor liber de puterea străinului sau de puterea despotului (tiranului)  poate oferi oamenilor prezent şi  viitor şi doar un om liber poate contribui la dezvoltarea democratică a societăţii. În situaţia în care Republica Moldova a ajuns să fie cel mai sărac stat din Europa din cauza:

    a) neadministrării întregului teritoriu – din vina Federaţiei Ruse, care a ocupat teritoriul din stânga Nistrului şi or.Tighina – fapt ce a permis şi permite importul şi exportul mărfurilor şi produselor prin contrabandă, aceasta însemnând pierderea a miliarde de lei din bugetul statului;
    b) coruperii  puterilor în stat, începând cu miniştri, judecători, procurori, primari şi funcţionari de tot rangul, şi în primul rând a unora dintre cei ce deţin una din primele trei funcţii în stat, ceea ce, în realitate, înseamna nu doar furtul banului public, dar şi blocarea investiţiilor străine din partea unor companii puternice economic şi financiar, care ar stimula economia noastră şi mai cu seamă producţia, fără de care nu poate exista o economie şi locuri de muncă;
    c) lipsei mecanismului care ne-ar asigura independenţa, integritatea teritorială şi securitatea cetăţenilor;
    d) faptului că, în momente istorice cruciale pentru Republica Moldova, interesul european  este trădat de unii dintre cei care conduc acest stat – drept exemplu sunt crizele politice şi demiterea Guvernelor în anii 1999 şi 2013, produse exact în preajma summit-urilor UE de la Helsinki şi Vilnius, unde anul acesta este preconizată semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, în favoarea vectorului nostru european, -singura cale pentru depăşirea situaţiei existente rămâne lupta în continuare pentru libertatea noastră, politica şi economica, lupta împotriva trădătorilor şi a celor corupţi şi, nu în ultimul rând, lupta pentru integrarea europeană, ceea ce înseamna nu doar aderarea la valorile şi standardele europene, ci şi ruperea definitivă de imperiul rus.

       Lipsa unei vieţi dinamice şi moderne, lipsa unui nivel de trai satisfăcător, dar mai ales lipsa oricărei perspective de viitor european, cred eu, este motivul principal care i-a determinat pe tineri să iasă pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Din păcate, dezamăgirea continuă, lucrurile, dupa patru ani, puţin sau schimbat, viaţa rămâne a fi în continuare foarte grea, probleme s-au adunat şi mai multe şi tineretului nu-i rămâne decât să plece pentru a-şi construi prezentul şi viitorul. Şi aici, stimaţi tineri, nu pot să nu vă dau dreptate. Adevărul e de partea voastră, dar viaţa continuă, cu noi sau fără noi şi, după cum a spus William Shakespeare ,,Viaţa e un teatru, iar noi suntem actori,,. Iar dacă e aşa, altă cale, dragii mei, decât să jucăm rolul până la sfârşit nu este. Altfel spus, să continuăm lupta până la capăt pentru binele şi libertatea noastră.

        Dovada este ieşirea voastră pe data de 6 şi 7 aprilie 2009, dragi tineri, pentru a continua lupta începută de străbuneii, buneii şi părinţii voştri.

       Iată de ce vreau să vă mulţumesc  tuturor celora care aţi  ieşit cu gânduri paşnice pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi totodată să vă chem să nu cedaţi în lupta pentru libertatea noastră. Libertatea e ca un izvor, după cum am mai spus şi, dacă ai grijă de el, ai de unde bea apă. Sfatul meu este să avem grijă zi de zi de izvorul libertăţii noastre. Libertatea omului, cred eu, depinde doar de el. Libertatea poporului depinde de demnitatea lui. Despoţii dispar sau nu apar atunci cand Lupţi şi Trăieşti cu DEMNITATE pentru LIBERTATE, iar imperiile care fură libertatea  unui POPOR, mai devreme sau mai târziu MOR. Luptătorii pentru OM, NEAM şi ŢARĂ nu MOR niciodată.

        Trăiască LIBERTATEA! La luptă SFÂNTĂ  pentru VIITORUL nostru, în scumpa şi multdorita UNIUNE EUROPEANĂ.

    Mihai GHIMPU, Președintele Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com