• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Vicepremierul Mihai Moldovanu solicită demisia Ministrului Sănătăţii

    Vicepremierul Mihai Moldovanu solicită demisia Ministrului Sănătăţii

    04.01.2013  

    Vicepremierul Mihai Moldovanu cere demisia Ministrului Sănătăţii. Acesta îl acuză pe Andrei Usatâi că ar fi falsificat o hotărâre de Guvern în urma căreia ar putea fi lichidat Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie. Moldovanu spune că despre asta nu s-a discutat în şedinţa Executivului. Usatâi afirmă că nu a falsificat nimic.

    Vicepremierul pe probleme sociale, Mihai Moldovanu spune că la şedinţa de Guvern din 26 decembrie s-a aprobat o hotărâre privind reorganizarea unor instituţii medicale. Decizia însă ar fi fost falsificată ulterior de ministrul Sănătăţii.

    Moldovanu consideră că Usatâi nu avea dreptul să modifice hotărârea după ce aceasta a fost aprobată de Executiv, aşa că îi cere ministrului să-şi dea demisia, iar procuraturii - să se autosesizeze.

    Reforma în sistemul sănătaţii urmează să fie realizată până în anul 2014 şi prevede comasarea mai multor spitale republicane şi municipale. Printre acestea se numără: Institutul de Cardiologie, Neurologie şi Neurochirurgie, care sunt comasate cu Spitalul Clinic Republican.

    Un reportaj la acest subiect poate fi vizualizat accesând următorul link http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/conflict-la-guvern-vicepremierul-moldovanu-cere-demisia-lui-usatii-1.html

    http://www.inprofunzime.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com