• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii nu renunţă. Mihai Ghimpu: 25 decembrie va fi zi de sărbătoare. Subiectul a fost politizat

    Liberalii nu renunţă. Mihai Ghimpu: 25 decembrie va fi zi de sărbătoare. Subiectul a fost politizat

    23.12.2012  

    Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, afirmă că formaţiunea sa nu va renunţa la iniţiativa, care prevede ca 25 decembrie, ziua în care se sărbătoreşte Crăciunul pe stil nou, să fie declarată zi de sărbătoare. Oficialul spune că proiectul nu a fost susţinut din motive politice şi speră ca, până anul viitor, deputaţii să-şi schimbe opinia.

    "Vedeţi că în suflet fiecare este pentru 25, eu sper că anul viitor vom rezolva această problemă. Vrem în Europa, dar mai păstrăm mantaua sovietică. Pur şi simplu a fost politizat", a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

    Recent, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au declarat că nu se pot opune declarării zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătorire a Crăciunului pe stil nou. Potrivit lor, Biserica Ortodoxă nu poate interveni în treburile statului, deoarece este apolitică.

    Joi, un proiect al liberalilor ce prevede ca ziua de 25 decembrie să fie zi de sărbătoare nu a fost susţinut de către deputaţi. Reprezentanţii celorlalte fracţiuni parlamentare au invocat faptul că iniţiativa liberalilor este una politică.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com