• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto) Inspectorii ecologici din întreaga republică reuniţi la Chişinău

    (foto) Inspectorii ecologici din întreaga republică reuniţi la Chişinău

    20.12.2012  

    Angajații Inspectoratului Ecologic de Stat s-au întrunit la data de 20.12.2012 în incinta Filarmonicii de Stat ”Serghei Lunchevici” la o conferință practică ”Consolidarea controlului ecologic de stat prin colaborare cu alte structuri guvernamentale și organizații obștești”, moderată de Veaceslav Untilă, conducătorul instituției.

    Mihai Ghimpu, deputat, membrul Biroului Permanent în Parlamentul Republicii Moldova în alocuțiunea sa a reiterat adevărul că ”o societate poate fi sănătoasă doar dacă are un habitat sănătos”, iar adresându-se inspectorilor de mediu a menționat:  ”Dvs sunteți acei care trebuie să contribuiți la schimbarea mentalității omului, ca el să înțeleagă că curățenia, care este sinonimul ”mediului” contează pentru a menține mediul înconjurător într-o stare care să favorizeze și puritatea sufletului. Pentru acesta vă îndemn să faceți ordine în domeniu, să Vă îndepliniți cu cinste misiunea pentru a avea râurile noastre curate, ograda îngrijită, să respirăm aer curat. Nu fiți duri cu oamenii, dar aplicați legea, explicați-le buchia ei, fiindcă avem datoria de a schimba lucrurile, începând de la om, de la viziunile lui, perceperile față de natură, pentru ca peste câtva timp cu mândrie să afirmați că ați fost printre mulții care au pus umărul la schimbările pentru un mediu curat și ați lăsat generațiilor viitoare un pământ cu adevărat gură de rai”.

    Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru în luarea de cuvânt a făcut o trecere în revistă a legislației în domeniul protecției mediului din cele mai vechi timpuri, spunând că oamenii dintotdeauna și-au dorit să conviețuiască într-un mediu sănătos pentru aceasta aplicând reguli și pravile menite să orânduiască traiul echitabil sub același Soare și aceiași Lună. În acest context dlui a menționat necesitatea reevaluării  posibilităților de comasare a eforturilor diferitor exponenți ai societății pentru o colaborare a organismelor de stat, autorităților publice cu Marele Cetățean, care are grijă de Glia sa, Comuna sa și Țara sa.

    Reprezentanții  Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Procuraturii Generale, a Agenției ”Moldsilva”, Mișcării Ecologice din Moldova, Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, Președinții de raioane, inspectorii ecologi, întruniți în trei ateliere de lucru, și-au expus viziunile vis-a-vis de protecția aerului atmosferic și resursele acvatice, protecția florei și faunei, gestionarea deșeurilor și substanțelor chimice în contextul conjugării eforturilor comune pentru soluționarea tuturor problemelor de mediu.

    Pentru activitate îndelungată și prodigioasă în domeniul protecției mediului înconjurător, un șir de colaboratori s-au bucurat de aprecierea conducerii Ministerului Mediului și a Inspectoratului Ecologic de Stat și au fost menționați cu Diplome.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com