• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu despre realizările AIE în 2012

    Mihai Ghimpu despre realizările AIE în 2012

    20.12.2012  

    Negocierele pentru Acordul de liber schimb aprofundat şi cuprinzător, alegerea preşedintelui şi condamnarea regimului totalitar comunist în Republica Moldova, sunt cele mai importante realizări a Guvernării AIE în 2012, în viziunea preşedintelui Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. Acestea au fost exprimate în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.

    Potrivit preşedintelui PL, în acest an s-a făcut puţină dreptate pentru cei deportaţi în Siberia. În 20 de ani nimeni nu a discutat despre crimele comuniste şi suferinţele îndurate de mii de moldoveni în deportare. Chiar dacă această lege nu le poate întoarce familiilor sănătatea pierdută, este o mângâiere.
     
    „Nu ar fi corect să nu menţionez drumurile reparate, majorarea salariilor în anumite sfere sociale. Reieşind din criza prin care trece întreaga Europă, cu toate disensiunile din cadrul alianţei, împreună am reuşit să ţinem piept provocărilor şi să ne menţinem, nu să scădem nivelul de trai prin reduceri de pensii şi salarii” a punctat Mihai Ghimpu.
     
    La capitolul restanţe, liberalul a enumerat: combaterea corupţiei, contrabanda şi economia tenebră, care presupune evaziunile fiscale. Ghimpu a explicat că nerezolvarea acestor probleme afectează salariile bugetarilor, pensiile, reformarea învăţământului.
     
    Invitat în aceiaşi ediţie, analistul politic, Viorel Ciubotaru, susține că în mare parte este de acord cu Mihai Ghimpu, dar trebuie de evidenţiat faptul că AIE a reuşit să ocolească criza şi să menţină economia şi sistemul financiar la acelaşi nivel care a fost. ”Totodată, de la instaurarea actualului Guvern şi Legislativ, Republica Moldova şi-a consolidat imaginea externă. Trebuie apreciat eforturile alianţei în Parlament şi a depăşit criza politică creată de opoziţie, care a făcut mari presiuni”, a conchis Ciubotaru.

    Emisiunea poate fi urmărită accesând următorul link http://trm.md/ro/moldova-in-direct/moldova-in-direct-din-19-decembrie-2012/ 

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com