• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Nu dețin cetățenie română pentru că sunt român la mine acasă. Eu aștept ziua când am să mi-o întoarcă"

    Mihai Ghimpu: "Nu dețin cetățenie română pentru că sunt român la mine acasă. Eu aștept ziua când am să mi-o întoarcă"

    14.12.2012  

    Deputatul Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a mărturisit că nu deține cetățenie română. Mai mult decât atât, liberalul a declarat că nici măcar nu a solicitat să o redobândească, notează UNIMEDIA.

    „Eu nu dețin cetățenie română. Nici nu am solicitat-o. Eu sunt român la mine acasă. Să nu creadă unii că eu sunt român prin cetățenie. Eu sunt român din Colonița. Eu sunt român datorită mamei, lui tata, buneilor mei, dar nu legii cu privire la dreptul de redobândire a cetățeniei. Eu aștept ziua când am să mi-o întoarcă. Au luat-o de la părinți și m-au lipsit și pe mine. Dar eu să mă duc să o cer? Mi-ați luat-o, dați-o înapoi”, a menționat Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

    Precizăm că prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, care este nepotul lui Ghimpu, are cetățenie română. Acesta a participat la recentele alegeri din România.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com