• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a cerut în Parlament crearea unei comisii care să investigheze neînțelegerile dintre Inspectoratul Fiscal şi investitorii străini

    Mihai Ghimpu a cerut în Parlament crearea unei comisii care să investigheze neînțelegerile dintre Inspectoratul Fiscal şi investitorii străini

    29.11.2012  

    Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus astăzi, în Parlament, crearea unei comisii ce urmează să stabilească motivul exact al refuzului companiilor străine de a mai activa în ţara noastră. Intenţia a fost enunţată încă aseară, în cadrul emisiunii Fabrika.

    "Eu o să propun în Parlament crearea unei comisii să verificăm cine are dreptate, investitorul străin sau FISC-ul. Noi nu putem pierde investitorii străini, noi şi aşa nu-i avem", a spus preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

    Democraţii împărtăşesc aceeaşi opinie. "Cel mai important este că cei care se fac vinovaţi de aceste încălcări şi de aducere a situaţiei până la asemenea etapă trebuie să poarte răspundere. Un asemenea pas ar fi un semnal pentru investitori, pentru statele partenere. Să ştiţi că situaţia nu este una ordinară, ci una extraordinară", a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

    Liberal-democraţii şi-au contrazis, însă, colegii de Alianţă. "Nu pleacă nimeni din R. Moldova, nu pleacă niciun investitor şi este regretabil că această campanie de dezinformare a opiniei publice este alimentată şi de către unii colegi de Alianţă. Toate discuţiile şi anumite nedumeriri care apar în procesul firesc de interacţiune a agenţilor economici cu organele fiscale sunt soluţionate", a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, a mai spus că, săptămâna viitoare, formaţiunea sa politică va iniţia audierile miniştrilor liberali.

    "Am stabilit la şedinţa Biroului Politic că marţia viitoare ascultăm raportul fiecărui ministru, şef de agenţie, ce a făcut şi ce are de gând să facă în viitor şi vom lua o decizie. Aş dori să schimb pe toţi şi eu să ies din Alianţă, dar fără Alianţă nu are viitor RM", a menţionat Ghimpu.

    Totodată, Ghimpu a dezminţit şi informaţia că şefia SIS ar fi revenit Partidului Liberal.

    "A fost director Mihai ştiţi de cine a fost înaintată candidatura, după Mihai a fost interimar domnul Dediu. Candidatura domnului Dediu a fost prezentată de PLDM. Şi interimatul l-a dus PLDM, nu PL. Mihai Balan are o lună şi nu este PL-ist", a mai adăugat Mihai Ghimpu. 

    Cât priveşte textul noii Constituţii, Ghimpu a precizat că liberalii vor insista ca discuţiile să înceapă cu articolul despre denumirea limbii şi cel privind regimul politic.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com