• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Inițiativa deputatei Corina Fusu votată în Parlament: Cenzura în mass-media va fi pedepsită penal

    Inițiativa deputatei Corina Fusu votată în Parlament: Cenzura în mass-media va fi pedepsită penal

    29.11.2012  

    Funcționarii publici și demnitarii care vor împiedica intenționat activitatea mass-media, vor intimida sau agresa jurnaliștii vor fi pedepsiți penal. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Parlament.

    „Amendăm Codul Penal pentru evitarea abuzurilor și intimidării jurnaliștilor din partea funcționarilor și persoanelor cu funcții de demnitate publică”, a declarat autorul inițiativei, deputatul PL, Corina Fusu.

    Deputatul PD, Dumitru Diacov, s-a arătat nemulțumit că proiectul nu prevede amenzi și pentru jurnaliști. „Avem cazuri când presa se bagă în viața privată a oamenilor. Presa tot trebuie să răspundă. Avem nevoie de un document echilibrat, pentru că noi dorim să fim binevoitori și populiști doar cu o parte”, a spus Diacov.

    Astfel, cenzura va fi pedepsită cu amenzi între 300 și 1 mie de unități convenționale, cu privarea dreptului de a ocupa funcții de la 2 la 5 ani. Pedeapsa pentru cenzură se va aplica doar în cazul instituțiilor mass-media publice. „În cazul instituțiilor private, cenzura din partea editorului se va considera politica editorială a acestei instituții”, a explicat Corina Fusu.

    Împiedicarea intenționată a activității mass-media sau intimidarea jurnalistului pentru critică se va pedepsi cu amenzi între 150 și 500 de unități convenționale sau privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții timp de până la 4 ani.

    Agresarea fizică a jurnaliștilor, însoțită de sustragerea sau deteriorarea echipamentului, se va pedepsi cu amenzi între 400 și 2 mii de unități convenționale, cu privarea dreptului de ocupa funcții de la 2 la 5 ani.

    Proiectul urmează să fie votat și în lectura a doua.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com