• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Vrem un organ de control care să ajute nu doar prim-ministrul, ci Guvernul, în întregime"

    Mihai Ghimpu: "Vrem un organ de control care să ajute nu doar prim-ministrul, ci Guvernul, în întregime"

    29.11.2012  

    Corpul de control pe lângă premier dă bătăi de cap liberalilor. După ce săptămâna trecută, în Parlament, s-au opus vehement proiectului privind crearea acestui corp de control, astăzi liberalii sunt gata să-și schimbe poziția, însă pun condiții.

    „Este important să știm ce urmărim noi prin crearea acestui corp de control. O bâtă politică? Sau totuși un organ de control? A mai rămas un an de zile și începe campania electorală. Și atunci cu ce se va ocupa acest corp de control? Noi nu vrem să avem un nou CCCEC, care chiar era o bâtă politică”, a declarat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

    Totuși liberalii ar fi dispuși să susțină proiectul Guvernului, dar cu o condiție.

    „Trebuie să ni se spună clar care sunt competențele exacte, cu se anume se va ocupa acest corp de control. Dacă ni se va spune tot-tot, care sunt competențele, votăm. Dacă suntem puși în fața faptului, noi nu susținem proiectul”, a adăugat Ghimpu.

    Mai mult, liderul PL a venit și cu o propunere. „Poate ar trebui să fie corpul de control al Guvernului, nu al premierului? Vrem un organ de control care să ajute nu doar prim-ministrul, ci Guvernul, în întregime”, a mai spus liderul PL.

    Proiectul de lege care prevede crearea, pe lângă premier, a unui corp de control care să verifice activitatea administraţiei publice centrale, a fost înaintat de Guvern și urmează să fie examinat la Parlament la una dintre ședințele viitoare. Proiectul a stârnit un adevărat scandal săptămâna trecută în Legislativ, după ce liberalii s-au supărat că subiectul nu a fost discutat în AIE mai întâi.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com