• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Preşedintele Nicolae Timofti trebuie să iniţieze consultări cu formaţiunile parlamentare în privinţa consulatului rus la Tiraspol

    Mihai Ghimpu: Preşedintele Nicolae Timofti trebuie să iniţieze consultări cu formaţiunile parlamentare în privinţa consulatului rus la Tiraspol

    28.11.2012  

    Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, ar trebui să iniţieze discuţii cu formaţiunile parlamentare privitor la deschiderea consulatului Rusiei la Tiraspol. De această părere este liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că în urma acestor discuţii ar trebui să se anunţe poziţia oficială a Republicii Moldova în privinţa acestei chestiuni.

    "Nu se cunoaște clar ce va fi acolo sau consulat rus în R. Moldova cu sediu la Tiraspol sau consulat rus în regiunea transnistreană. Nu se cunoaște ce dorește să deschidă Federaţia Rusă în regiunea transnistreană. Trebuie să înțelegem că regiunea transnistreană este teritoriu ocupat și acolo nu funcţionează legile şi Constituţia noastră. Zic că trebuie să se mai discute în acest sens, pentru că avem păreri diferite. Eu zic nu, Lupu nu, Timofti nu, Filat da, așa că trebuie să mai discutam", a declarat Mihai Ghimpu.

    Problema deschiderii unui consulat rus la Tiraspol a fost vehiculată de mult timp de autoritățile Federației Ruse. În cadrul recentei vizite a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, această problemă, potrivit autorităților R. Moldova, nu a fost abordată.  Președintele Nicolae Timofti, după vizita lui Dmitri Rogozin, a declarat că atât timp cât armata rusă există în regiunea transnistreană nu poate fi vorba despre deschiderea unui consulat al Federației Ruse în regiunea transnistreană.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com