• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, ferm pe poziţii: "La Tiraspol nu va fi consulat recunoscut sau acceptat de Republica Moldova"

    Mihai Ghimpu, ferm pe poziţii: "La Tiraspol nu va fi consulat recunoscut sau acceptat de Republica Moldova"

    23.11.2012  

    Fracțiunea Partidului Liberal se va opune deschiderii unui consulat al Federației Ruse la Tiraspol. Dacă Republica Moldova ar accepta, asta ar însemna că recunoaște Transnistria. Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, la Radio Noroc.

    „La Tiraspol nu va fi consulat recunoscut sau acceptat de Republica Moldova. Nu are dreptul să decidă nici Filat în parte, nici Leancă, nici Timofti sau Lupu. Noi suntem la guvernare trei partide și împreună trebuie să luăm astfel de decizii. Noi, Partidul Liberal, suntem împotrivă. Dacă noi acceptăm, înseamnă că recunoaștem Transnistria. Să-și ia Federația Rusă toate tancurile, tehnice, toate cartușele și să plece”, a declarat Ghimpu.

    Potrivit lui, Kremlinul duce o „politică mârșăvă” în raport cu Chișinăul. „Este presiunea asupra noastră ca să nu mergem spre Europa. Tot ceea ce se întâmplă este presiune. Este o politică mârșăvă. L-au împins pe Kaminski, chipurile este candidatul lor, dar de fapt Șevciuc era omul lor. Pe urmă au spus că nici Moscova nu a putut influența alegerile din Transnistria și voința alegătorilor. Ulterior, o să spus că poporul au ales în mod democratic. Aceasta este politica lor, ei fac sta pentru a ține în tensiune țările mici”, a precizat sursa citată.

    UNIMEDIA amintește că vineri, 16 noiembrie, Rogozin a vizitat Chișinăul și Tiraspolul. Sursa a anunțat că Federația Rusă va deschide un consulat la Bălți și este aproape de a finaliza discuțiile cu șeful Guvernului, Vlad Filat, în ce privește deschiderea unui consulat la Tiraspol.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com