• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputaţii liberali sunt împotriva iniţiativei de creare a unui corp de control pe lângă prim-ministru până nu va fi elaborat un regulament privind prerogativele acestei instituţii

    Deputaţii liberali sunt împotriva iniţiativei de creare a unui corp de control pe lângă prim-ministru până nu va fi elaborat un regulament privind prerogativele acestei instituţii

    22.11.2012  

    Deputaţii liberali s-au opus la şedinţa de joi a parlamentului introducerii pe ordinea de zi a unui proiect de lege care prevede crearea unui organism de control pe lângă prim-ministru, care ar urma să verifice activitatea administraţiei publice centrale. Proiectul a provocat dispute între deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană şi chiar aluzii privind destrămarea acesteia.

    Deputaţii liberal-democraţi au propus includerea proiectului pentru şedinţele Parlamentului de săptămâna viitoare, dar liberalii s-au opus şi chiar au solicitat o pauză care a durat aproape o oră, timp în care a avut loc o şedinţă a deputaţilor din Alianţă. Aceştia nu au ajuns la un numitor comun, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a acuzat PLDM că face front comun cu deputaţii neafiliaţi pentru a-şi promova interesele. „S-au găsit votanţi la proiectele de legi pe care nu le susţine o componentă a Alianţei. Dacă aşa vrem să lucrăm mai departe, atunci PLDM să decidă cu cine a vrea să facă mai departe alianţă. Aşa nu ne-am înţeles, atunci când ne-am asumat actul guvernării – că un proiect de lege îl votăm cu PL, alt proiect de lege cu şapte comunişti”, a declarat Ghimpu.

    Totuşi, proiectul a fost introdus pe agenda Parlamentului. Acesta prevede crearea unui corp de control al prim-ministrului care va verifica modul în care administraţia publică centrală de specialitate îşi îndeplineşte obligaţiunile. Liberalii susţin însă că Guvernul, care a înregistrat proiectul încă în luna iunie, nu a prezentat şi un regulament privind prerogativele acestei instituţii.

    Liberalii şi liberal-democraţii s-au certat joi şi din cauza unui proiect al Guvernului care prevede excluderea pedepsei penale pentru contrabandă, care de asemenea a fost propus de PLDM pentru a fi inclus în ordinea de zi.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com