• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Transportatorii vor fi obligaţi să marcheze spaţiul destinat pasagerilor îmbarcaţi în picioare

    Dorin Chirtoacă: Transportatorii vor fi obligaţi să marcheze spaţiul destinat pasagerilor îmbarcaţi în picioare

    19.11.2012  

    Şoferii de maxi-taxi continuă să ticsească transportul public cu pasageri în picioare, să vorbească la telefon şi să treacă la roşu, în pofida faptului că poliţia aplică amenzi usturătoare. Pentru a-i disciplina pe şoferi, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus transportatorilor să marcheze cu bandă roşie spaţiul destinat pasagerilor îmbarcaţi în picioare.

    "Ceea ce vă cer - bandă roşie. Un pasager în picioare este o încălcare, dar când avem supraîncărcare deja este grav. În unele microbuze pasagerii circulă inclusiv în braţele şoferului, până la parbriz sau cu capul afară, astfel de situaţii nu mai pot fi tolerate", a solicitat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, șoferilor de maxi-taxi.

    La rândul lor, șoferii spun că sunt nevoiți să ia mai mulți pasageri în picioare pentru a compensa costul mare al carburanților.

    "Constatăm o scădere a încălcărilor, comise din partea șoferilor de maxi-taxi, însă una nesemnificativă. Şoferii continuă să ia mulţi pasageri în picioare, să vorbească la telefon, să meargă la roşu. Au fost depistaţi şoferi care nu aveau permise de conducere sau categoria nu corespunea", a declarat șeful Direcției transport și căi de comunicație, Adrian Boldurescu, în cadrul ședinței operative de la Primărie.

    În ultima saptamână, circa 40 de administratori ai rutelor de maxi-taxi s-au ales cu procese verbale. Șeful poliției municipale, Silviu Mușuc a declarat că, de la începutul anului curent, poliția a aplicat amenzi în sumă de 156.000 de lei pentru şoferii de microbuze care nu au respectat  regulile de circulaţie.

    De la începutul acestui an, au avut loc numeroase accidente rutiere cu implicarea microbuzelor, în urma cărora au decedat mai multe persoane.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com