• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Sperăm că din 2014 microbuzele de rută nu vor mai circula pe străzile din Chișinău

    Dorin Chirtoacă: Sperăm că din 2014 microbuzele de rută nu vor mai circula pe străzile din Chișinău

    16.10.2012  

    Începând cu anul 2014 microbuzele de rută nu vor mai circula pe străzile din Chișinău. Cel puțin așa speră primarul, care susține că numai un număr mare de troleibuze și autobuze ar putea contribui la eliminarea acestui tip de transport.

    Prezent în studioul emisiunii "In PROfunzime", Dorin Chirtoacă spune că această problemă s-a pus încă în anul 2007 și că până în prezent nu a fost soluționată. "E necesară crearea unei alternative acestui mijloc de transport. În momentul în care va crește numărul de troleibuze și autobuze vom putea face acest lucru. Sperăm că în 2014 să avem parcul de troleibuze nou", a declarat Chirtoacă.

    În același timp, primarul nu exclude majorarea tarifului pentru o călătorie cu microbuzul. "Acest lucru se va întâmpla, dar numai atunci când serviciul va fi prestat corespunzător, nu ca acum: o bătaie de joc. Șoferii trebuie să respecte regulile de circulație în orice condiții. Acest tip de transport a salvat orașul în anii '90, iar acum acesta trebuie eliminat", a conchis primarul.

    La sfârșitul lunii septembrie șoferii de microbuze au protestat timp de două zile, cerând Primăriei să majoreze taxa de călătorie de la 3 la 5 lei, iar poliția și inspectoratul fiscal să nu-i mai vâneze pentru amenzi. Primăria a declarat atunci că nu va ceda presiunilor.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com