• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Municipalitatea a pierdut insulele din Parcul „La Izvor”. Dorin Chirtoacă: „La Paştile Cailor o să transmitem noi insulele”

    Municipalitatea a pierdut insulele din Parcul „La Izvor”. Dorin Chirtoacă: „La Paştile Cailor o să transmitem noi insulele”

    15.10.2012  

    Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a emis o decizie prin care insulele din Parcul „La Izvor” au fost trecute în proprietatea restaurantului cu acelaşi nume, de pe malul iazului. „La Paştile Cailor o să transmitem noi insulele” – a fost reacţia primarului general, Dorin Chirtoacă, la decizia instanţei, transmite Info-Prim Neo.

    Şefa Direcţiei juridică, Diana Gurschi, a declarat luni, 15 octombrie, în şedinţa operativă de la Primărie, că toate căile de atac s-au epuizat, iar hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Instanţa a decis că 1,1 ha de teren fac parte din terenul adiacent al restaurantului „La Izvor” întrucât nu ar exista alte căi de a ajunge la insule decât de pe terenul privat al restaurantului.

    „Nu sunt în niciun caz acele insule teren adiacent”, a declarat Dorin Chirtoacă. „Nu pot instituţiile de stat să dea curs unei decizii care nu e la locul ei. Evident că nu este ceva curat la mijloc. Evident că este o hoţie la mijloc şi totuşi CSJ dă câştig de cauză. Ce suntem oligofreni aici? Cui nu-i este clar că 1,1 ha nu poate să fie teren adiacent. Trebuie discutat şi în alianţă. Voi încerca să aflu prin toate căile, oficiale şi neoficiale, dacă sunt implicaţi politicieni”, a mai spus edilul.

    Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în dependenţă de cum ar fi valorificat acest teren, Primăria ar putea acumula în bugetul municipal de la 1 milion de lei până la 1 milion de euro anual.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com