• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Limba română în Constituție - o chestiune de timp, până ce lucrurile se vor așeza la locul lor

    Dorin Chirtoacă: Limba română în Constituție - o chestiune de timp, până ce lucrurile se vor așeza la locul lor

    31.08.2012  

    Astăzi, 31 august, cetățenii Republicii Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Noastre. Însă, nici până în prezent limba română nu este consfinţită în Constituţie. Politicienii declară că mai este nevoie de timp până când acest lucru va fi posibil.

    Alianța pentru Integrare Europeană muncesc asupra redacției noii Constituții, care ar urma să fie adoptată până la finele actualei legislaturi. Va fi oare stipulat în legea supremă care este limba vorbită de acest popor?

    „La noi s-a practicat de-a lungul timpului politica jumătăților de măsură. Nu tot ce se spune este realizat. Acum suntem la etapă în care sunt mai mulți acei care ar merge până la capăt. Dar, din păcate, încă nu suntem de ajuns. Este doar o chestiune de timp, până ce lucrurile se vor așeza la locul lor”, consideră prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău.

    Acesta a menționat că și în Alianță există o disonanță. „În Alianță, două componente recunosc limba română fără probleme. O altă componentă recunoaște adevărul istoric, însă mai are nevoie de timp. Va trece ceva timp până vom reuși să avem o poziție consolidată. Cel puțin ne susțin, nu sunt ostili precum opoziția și ceilalți dinafara Parlamentului”, a adăugat liberalul.

    UNIMEDIA amintește că la 31 august 1989 s-a trecut l-a alfabetul latin. De atunci, în fiecare an moldovenii marchează Ziua Limbii Române, ca sărbătoare naţională.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com