• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Europarlamentarul Graham Watson: Moldovenii trebuie să se debaraseze de ideile comuniste

    Europarlamentarul Graham Watson: Moldovenii trebuie să se debaraseze de ideile comuniste

    21.08.2012  

    Moldovenii trebuie să se debaraseze de ideile comuniste este de părere raportorul European privind acordul de asociere la UE a Republicii Moldova, Graham Watson. Oficialul se află într-o vizită privată în ţara noastră, iar cu această ocazie a reiteratat susţinerea Europei faţă de vectorul ales de guvernarea de la Chişinău

    Graham Watson, care în afara de funcţia de raportor al parlamentului comunitar deţine şi funcţia de preşedinte al partidului European liberal democrat şi reformist, se află într-o vizită privată în ţara noastră. Acesta se întâlneşte cu liderii partidului liberal, formaţiune asociată grupului european. Watson a apreciat eforturile Alianţei în promovarea democraţiei şi a subliniat faptul că ideile comuniste nu îşi mai au locul în societatea moldovenească.

    În altă ordine de idei, oficialul european s-a arătat sceptic vis-à-vis de zvonurile privind federalizarea Republicii Moldova.

    Graham Watson mai spune că Europa apreciază eforturile de ordin legislativ depuse de Chişinău privind democratizarea ţării. Totodată acesta anunţă că actuala guvernare trebuie să demonstreze că poate implementa toate reformele pe care şi le-a propus.

    www.tv7.md

    ****************************************************************************

    Raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Graham Watson, susţine că crede în viitorul european al Moldovei, însă ţara trebuie să se debaraseze de trecutul comunist şi să se mişte înainte. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul Partidului Liberal din Moldova.

    “Democraţia ca sistem însemnă o structură unde are loc o competiţie de idei. Comuniştii au un set fix de idei. Acest tip de idei a eşuat şi nu cred ca cetăţenii ar dori să voteze pentru a se întoarce din nou la ele”, a spus Graham Watson. Totodată, el a declarat că, “pentru a învinge comuniştii, este nevoie de o ideologie de alternativă şi aceasta nu este întotdeauna clară şi evidentă”.

    De asemenea, Watson a apreciat progresele obţinute de Moldova în ce priveşte liberalizarea regimului de vize, Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător RM-UE şi Acordul de Asociere. “In faţa dumneavoastră sînt multe priorităţi, pe care trebuie să vă axaţi, precum eliminarea corupţiei şi implementarea regulilor statului de drept”, a mai spus Watson.

    www.noi.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com