• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Fără discreție și cu presiuni din partea colegilor din AIE! Mihai Ghimpu povestește cum Bacalu a devenit candidată

    Fără discreție și cu presiuni din partea colegilor din AIE! Mihai Ghimpu povestește cum Bacalu a devenit candidată

    28.02.2012  

    Președintele PL, Mihai Ghimpu, a vorbit în seara zilei de ieri la emisiunea Moldova în direct de la postul public de televiziune de ce liberalii s-au arătat mai reticenți față de candidatura Veronicăi Bacalu.

    Acesta a povestit cum a avut loc procedura de identificare a candidatului și care au fost nemulțumirile în legătură cu acțiunile "indiscrete" ale PLDM și PD.

    "În politică nu este cum auziți la televizor. Noi agreasem că aceste candidaturi despre care se discută în cadrul Consiliului nu se dau publicității.

    Pentru că oamenii suferă. Cei care au ieșit de pe listă, au scăpat. Dar dl Ababii și dna Bacalu au ajuns între ciocan și nicovală. PL nu a zis nu, dar o televiziune deja s-a dus prin satul ei natal să facă reportaje. Colegii din AIE n-au respectat faptul ca acest proces să fie o discuție discretă - au dat lista presei, au organizat scurgerea de informații. Asta a fost presiune. Din presă am aflat candidaturile PLDM. Pe ale PD ni le-au dat ei", a spus Mihai Ghimpu.

    Acesta a înșiruit și modul cum s-au desfășurat evenimentele săptămâna trecută. "Vă povestesc cum a fost. A venit PD cu lista: Dl Duca, Popov, Pușcaș, Barbăroșie, etc. PLDM au venit și au spus că au lista, dar n-au discutat-o la partid și o aduc data viitoare. Au venit a doua zi. Pe listă era dl Duca, dl Ababii, dna Gherman, dl Ghidirim, dna Bacalu, dl Țăranu, dl Bostan - rectorul USM. Apoi au mai discutat și au venit deja cu 4 candidaturi. La sfârșit au rămas 4, la PD - Popov, Ababii, la PLDM - Ghidirim, Bacalu. Le-am spus, ce suntem copii? Alegeți unul. Abia vineri dimineață la 9.30 ne anunță: Bacalu și Ababii. Eu zic bun, dar totuși cine-i? Ei spun: Ababii! Mă duc și îl invit la partid pe dl Ababii. Îi spun că iată sunteți candidat, dar el spune - dar eu nu vreau să fiu președinte, nu-s decis. Dacă e așa, atunci PL nu poate lua o decizie. Vin la 12.30 la Parlament la ședință cu dl Lupu și dl Filat. Le spun că dl Ababii nu-i decis. Filat spune: Ei, dacă ați făcut presiuni. Atunci, pe loc, s-au enervat și unul și altu și mi-au spus: Bacalu. Și eu spun: Cum Bacalu? ....dacă nu o cunoaștem, nu putem spune nici da, nici nu", a povestit liderul liberal.

    "Era mai bine ca totul să fie discret, Ababii și Bacalu, să fie invitați, dar să nu să dea publicității numele lor. Eu le-am spus liderilor PLDM și PD: bănuiesc că special ați făcut așa, l-ați înaintat pe Ababii, care știți că nu corespundea criteriilor, iar apoi o candidatură care nu o cunoaștem deloc. Așa colegi de AIE suntem? Noi nu cunoaștem nimic despre viziunile dnei Bacalu... cele politice, de integrare europeană, probleme sociale, economice, etc. Sau ei voiau data de la noi și apoi dna Bacalu să se retragă? De ce au venit cu o candidatură care nu corespundea cu principiile PL, iar pe a doua nu o cunoaștem. Datoria lor a fost să vină cu un candidat care corespunde criteriilor ... eu îl stimez pe dl Ababii, dar așa i-a fost soarta și norocul", a mai spus Mihai Ghimpu.

    Liderul liberal a precizat că indiferent de presiunile care le va face presa și analiștii politici, PL nu va vota cu ochii închiși. "Oameni buni, nu alegem paznic, trebuie să alegem președintele țării. Cum să facem cunoștință pe Skype? Poate o lăsăm să stea în SUA și să conducă țara prin Skype? Am luptat prea multă vreme pentru acest stat, pentru ca acum să votăm cu ochii închiși. Nu am vorbit cu ea, nu știu dacă vine la Chișinău. Cei care au identificat candidatul, să o invite și să spună: dragi colegi, poftim, vorbiți, acceptați-o... dar nu să ne-o bage nouă pe gât. Dacă vine, noi o să ne întâlnim, vom discuta neapărat cu ea. Nu-i corect și bărbătește să vorbesc despre această doamnă. Asta pentru că nu o cunosc", a conchis Mihai Ghimpu

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com