• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  "Revoluția” pe care vrea s-o facă Dorin Chirtoacă în grădinițele din Chișinău

    "Revoluția” pe care vrea s-o facă Dorin Chirtoacă în grădinițele din Chișinău

    27.02.2012  

    Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, împreună cu alți funcționari ai administrației locale a efectuat recent o vizită în Suedia. Edilul a povestit în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni 27 februarie, că a rămas uimit de modul de funcționare a grădinițelor din această țară și a cerut Direcției de Învățământ din cadrul Primăriei Chișinău să elaboreze un plan similar care să fie implementat până la toamnă și în sistemul preșcolar local.

    ,,Doamnă Tverdohleb, dumneavoastră ați auzit de revoluție?” a întrebat-o Dorin Chirtoacă pe șefa Direcției de Învățământ, Tatiana Tverdohleb. ,,Da, am auzit de Revoluție de catifea, albă, pașnică, radicală”, a replicat funcționara.

    La rândul său, edilul a explicat că nu este vorba despre o ,,revoluție radicală”, ci despre o schimbare în grădinițele din Chișinău. ,,Marea noastră mirare în Suedia a fost să vedem cum funcționează sistemul preșcolar. Copiii de la 1 până la 3 ani nu dorm în paturi în interiorul grădiniței, ci dorm afară în cărucioare, chiar dacă este frig. Ei sunt aduși în interior, doar dacă temeperatura de afară depășește -15 grade Celsius. Astfel, copiii care se nasc astăzi în Suedia, au speranța de viață 84 de ani”, a relatat Dorin Chirtoacă.
     
    Primarul a mai spus că a fost uimit și de modul în care copiii de la grădinițe se autoservesc. ,,Farfuriile sunt mai mari ca ei, dar copiii singuri își pun mâncare în farfurii.  Această modalitate trebuie implementată și la noi”, a menționat Dorin Chirtoacă. În context, șeful administrației locale a cerut responsabilior de la Direcția de Învățământ să pregătească un proiect pilot, care să prevadă modul de autoservire în grădinițe. ,,Dacă va merge bine acest proiect, până la toamnă îl vom implementa în toate grădinițele. În acest fel, vom putea responsabiliza copiii, dar și vom putea reduce cheltuielile pentru plata personalului”, a conchis primarul.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com