• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL propune: Litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond

    PL propune: Litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond

    13.02.2012  

    Partidul Liberal (PL) se conformează hotărârii Curții Constituționale privind menținerea judecătoriilor economice, dar pe de altă parte vrea să limiteze competențele magistarților care vor activa în cadrul acestor instanțe. Fruntașii liberali au prezentat în cadrul unei conferințe de presă de luni, 13 februarie, conceptul unui proiect de lege care prevede modificarea Codului Procedurii Civile, astfel încât litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond.

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că acest concept de modificare a Codului Procedurii Civile a fost discutat în cadrul ședinței Alianței și a fost acceptat de toți colegii, iar în viitorul apropiat urmează să fie dezbătut în Parlament.

    ,,Prin acest  proiect de lege ne  vom conform pe de o parte deciziei Curţii Constituţionale, dar, pe de altă parte, vom  duce la bun sfârşit eliminarea judecătoriilor economice. Instanțele economice sunt mărul discordiei, aici se învârt banii, de aceea noi venim cu propunerea de a lua din competențele lor, astfel încât litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să alerge din alte localități la Chișinău”, a declarat Mihai Ghimpu.
     
    ARENA reamintește că magistrații de la Curtea Constituțională au decis joi, 9 februarie, neconstituțională Legea privind lichidarea instanţelor economice. Decizia a fost luată în lipsa președintelui CC, Alexandru Tănase, care a fost recuzat la solicitarea a unui grup de deputaţi comunişti, autori ai sesizării. Ulterior, Alexandru Tănase a scris pe blogul său, că valoarea acestei hotărâri este egală cu zero, iar instanțele economice oricum vor fi lichidate.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com