• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Ion Cebanu a discutat cu Ambasadorul SUA William H. Moser despre noile proiecte comune pentru tineret

    Ministrul Ion Cebanu a discutat cu Ambasadorul SUA William H. Moser despre noile proiecte comune pentru tineret

    08.02.2012  

    Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser, aflat în vizită de lucru la MTS. Părţile au discutat perspectivele de colaborare moldo-americane, în domeniul sportului şi politicilor de tineret. Ministrul Ion Cebanu a făcut o retrospectivă a experienţei de succes în domeniul politicilor de tineret, cu referire la mai multe proiecte din ultimul an, şi a menţionat performanţele sportivilor moldoveni pe arena internaţională.

    La rândul său, diplomatul american a apreciat activitatea ministerului, accentuând iniţiativele Ministerului Tineretului şi Sportului asupra perfecţionării legislaţiei Republicii Moldova în domeniul tineretului şi importanţa amplificării politicilor de tineret pentru dezvoltarea durabilă a societăţii. Excelenţa Sa, William H. Moser, a menţionat proiectele realizate în anii precedenţi, precum ,,Ambasadorii Păcii 2010 ” şi alte proiecte realizate cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului din Republica Moldova.

    Ambasadorul SUA şi-a exprimat dorinţa de a continua astfel de proiecte şi de a iniţia unele noi, cu accent pe probele sportive Baseball şi Lupte. William H. Moser s-a referit şi la programul ,,Humanitarian Aid ” prin intermediul căruia pot fi realizate programe comune de renovare şi dotare cu echipament ale şcolilor sportive din subordinea ministerului.

    În acest context, Vicemistrul Octavian Bodişteanu, prezent la întrevedere, a menţionat importanţa sportului şi îndeosebi a luptelor. ”Este un domeniu la care avem rezultate remarcante atât la nivel naţional, cât şi la cel internaţional. În acest sens, ministerul este gata să prezinte mai multe proiecte, pentru a obţine un suport din partea Ambasadei SUA”, - a mai declarat Octavian Bodişteanu.

    La finele întrevederii Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a remarcat importanţa relaţiilor moldo-americane în contextul dezvoltării unui parteneriat de lungă durată.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com