• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ne aflăm în a doua zi de recensământ
  09.04.2024     
  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația Partidului Liberal cu privire la sentința de achitare în dosarele privitoare la evenimentele din 7 aprilie 2009

  Declarația Partidului Liberal cu privire la sentința de achitare în dosarele privitoare la evenimentele din 7 aprilie 2009

  29.12.2011  
  Partidul Liberal condamnă sentința de achitare dată de Judecătoria Centru în dosarele ex-ministrului de interne Gh. Papuc și fostului comisar-șef al Municipiului Chișinău V. Botnari și o consideră drept un act de sfidare a justiției și o nedreptate la adresa victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

  Abuzurile comise de organele de forță  implicate în acele evenimente  au șocat o lume întreagă prin moartea lui Valeriu Boboc, prin violența fără precedent și prin torturile tinerilor în așa-numitele tuneluri ale morții, petrecute în subsolurile comisariatelor de poliție, fapte constate la timpul lor și condamnate de observatorii internaționali, de Consiliul Europei și de Parlamentul European în rezoluțiile respective.

  Partidul Liberal consideră că faptele ce se întâmplă în ultima perioadă în sistemul judiciar demonstrează cu pregnanță necesitatea unor reforme profunde în întreg sistemul  organelor de drept, în conformitate cu standardele europene în materie, pentru  desprinderea definitivă de practicile sistemului comunist totalitar.

   
  Mihai Ghimpu,
  Președintele Partidului  Liberal


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com