• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ne aflăm în a doua zi de recensământ
  09.04.2024     
  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Eu am avut dreptate, asul meu este cea mai bună soluție

  Mihai Ghimpu: Eu am avut dreptate, asul meu este cea mai bună soluție

  28.12.2011  
  Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susține că gestul lui Marian Lupu de a renunța la candidatura sa la funcția de șef al statului va tergiversa și mai mult deblocarea crizei politice. ,,Trebuie să vedem cine va candida la alegerile repetate, pentru că nu este atât de simplu. În cazul în care nu se înregistrează niciun candidat până pe data de 15 ianuarie, alegerile ar putea avea loc în februarie”, a declarat Mihai Ghimpu pentru Publika TV.
   
  Liderul liberal este de părere că cea mai bună soluție pentru depășirea crizei politice este modificarea Constituției, pentru a se evita pe viitor bătăi de cap când va fi ales președintele. ,,Singura șansă este asul din mâneca lui Ghimpu – modificarea Constituției. Deși analiștii spun că este o procedura de durată, totuși eu am avut dreptate, aceasta este cea mai bună soluție”, a spus Mihai Ghimpu.
   
  Președintele PL a mai spus că formațiunea sa ar putea înainta condiții în cadrul Alianței pentru Integrarea Europeană pentru alegerea președintelui țării, fără a preciza care ar fi aceste condiții.
   
  ARENA precizează că liderul PDM, Marian Lupu, care anterior declarase că va candida la turul doi al alegerilor prezidențiale, a anunțat astăzi că renunță la candidatura sa. Parlamentul a decis ca alegerile repetate prezidențiale vor avea loc pe data de 15 ianuarie, după ce la primul tur singurul candidat înregistrat în cursă, Marian Lupu, a acumulat 58 de voturi, insuficiente pentru a deveni președinte.
   
  www.arena.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com