• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Nedumerirea lui Mihai Ghimpu: "De ce Filat a semnat declarația cu Smirnov?”

    Nedumerirea lui Mihai Ghimpu: "De ce Filat a semnat declarația cu Smirnov?”

    23.11.2011  

    Declarația comună semnată acum două zile la Bender de premierul Vlad Filat și liderul de la Tiraspol Igor Smirnov  i-a trezit nedumeriri liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. ,,Eu pricep în hârtii, dar nu înțeleg de ce Filat a semnat cu Smirnov această declarație, în calitate de cine au semnat unul și al doilea”,  a declarat miercuri, 23 noiembrie, pentru presă președintele liberal, adăugând că ,,formatul 5+2 poate să funcționeze și fără semnătura lor”.

    Mihai Ghimpu a spus că vrea să vadă cu adevărat ce conține această declarație comună și va solicita informații în acest sens. ,,Cine e Smirnov cu care să se semneze documente, ați mai văzut ca premierul să semneze documente cu vreun președinte de raion?”, s-a întrebat liderul PL. (...)

    ARENA  reamintește că premierul și liderul PLDM, Vlad Filat, a vizitat luni, 21 noiembrie, sediul misiunii OSCE din Bender, unde a avut o întâlnire cu Igor Smirnov. Cei doi oficiali au semnat o declarație comună care prevede ca prima rundă a negocierilor oficiale în format 5+2, va avea loc la Vilnius, la 30 noiembrie -1 decembrie, iar negocierile ulterioare în acest format va avea la bază un caracter permanent.

    În aceeași declarație, se menționează că părțile se vor abține de la acțiuni ce vor tensiona situația în Zona de Securitate. De asemenea, se va continua lucrul asupra reluării circulației transportului marfar pe calea ferată și a interconexiunii telefoniei fixe între cele două maluri ale Nistrului, se va crea un grup de lucru de ocrotire a normelor de drept.

    ww.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com