• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă solicită explicații de la șefii direcțiilor municipale de învățământ referitor la gestionarea banilor în școli

    Dorin Chirtoacă solicită explicații de la șefii direcțiilor municipale de învățământ referitor la gestionarea banilor în școli

    21.11.2011  
    Șefii Direcției de Învățământ din cadrul Primăriei municipiului Chișinău riscă să fie demiși dacă nu vor putea să explice cum au fost cheltuiți banii pentru reparații din ajutorul acordat de Primărie. Edilul capitalei ar putea solicia demisia acestora după ce în raportul de audit pe anul 2009, prezentat astăzi, în cadrul ședinței operative, au fost depistate mai multe încălcări.

    Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat șefilor Direcției de Învățământ din cadrul preturilor Primăriei municipiul Chișinău să explice în scris cum au fost gestionați banii pentru reparații. Potrivit primarului, instituțiile de învățmânt din capitală urmau să procure toate produsele în cadrul unor licitații, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

    ,,Vreau să știu concret ce ați făcut cu banii, de exemplu de ce au fost cumpărate microunde cu 3 mii de lei și căldări zincate cu 75 de lei bucata, în timp ce prețul pe piața este mult mai mic”, a spus Dorin Chirtoacă.

    Şefii de direcţii nu au putut explica încălcările, dar au menţionat că s-au străduit să achiziţioneze produse calitative şi că toate informaţiile privind licitaţiile au fost publicate pe site-urile oficiale ale Primăriei şi direcţiei.

    www.arena.md 
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com