• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Cum a amuzat Mihai Ghimpu întregul Parlament

    Cum a amuzat Mihai Ghimpu întregul Parlament

    18.11.2011  

    Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a ținut un discurs în plenul Parlamentului, vineri, 18 noiembrie. Discursul său a stârnit hohote de râs atât în rândurile deputaților din Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), cât și în rândurile deputaților comuniști.

    Mihai Ghimpu și-a început discursul cu un banc. ,,Acest banc mi l-a povestit la telefon un cetățean. M-a sunat ieri și îmi spunea: Domn’ Președinte, la noi e ca la Dvs în Parlament. Eu îl întreb: Da ce s-a întâmplat? El spune: Păi mi-a spus un sătean că îmi ară pământul, doar dacă îi dau lui roada și eu îi spun: Cum să-ți dau toată roada, doar este pământul meu. Pot să-ți dau numai o parte. El îmi răspunde: Dacă vrei să-ți ar pământul, vreau toată roada. Și îl întreb: Tu nu cumva ești comunist? Răspunde: Nu, eu sunt socialist. Atunci i-am zis: Du-te tu în ..., că tot de-al lui Lenin ești”, a povestit președintele liberal.
     
    În acest fel, Mihai Ghimpu a făcut referire la fostul comunist Igor Dodon, care recent a părăsit PCRM și a aderat la Partidul Socialiștilor. În opinia sa, a fi comunist sau socialist este unul și același lucru.
     
    La finalul discursului, Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe comuniști să participe la alegerea președintelui Republicii Moldova. ,, Ближе к делу” (n.r. ,,mai aproape de lucru”) , a subliniat Mihai Ghimpu. ”Drept a zis ministrul Șalaru: Domn’ Președinte, socialiștii nu vin să aducă trei voturi, ci vin să ia 59 de voturi”, a conchis Mihai Ghimpu.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com