• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Filat nu vrea să fie ales preşedintele pentru a ajunge el preşedinte

    Mihai Ghimpu: Filat nu vrea să fie ales preşedintele pentru a ajunge el preşedinte

    15.11.2011  

    Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu consideră că alegerea șefului statului este tergiversată din motiv că liderul PLDM Vlad Filat dorește acest lucru, pentru ca într-un final el să ajungă președintele țării. Liderul liberal afirmă că Vlad Filat încă nu și-a propus candidatura, ,,dar în ziua când va veni și va spune deschis că vrea să fie președinte, atunci vor discuta. Deși, nu vrea sa spună. Pe la Bruxelles, prin spate, să fim serioși - așa nu merge”.

    ,,Filat nu vrea ca președintele să fie ales, indiferent cine ar fi. Probabil, pentru realizarea obiectivului său este mai bine să fie haos în țară. Este un joc special, ca într-un final Filat să ajungă președinte”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la ProTV din seara zilei de luni, 14 noiembrie.
     
    Totodată, liderul PL a dezvăluit că nu se împacă cu Vlad Filat încă de la constituirea Alianței pentru Integrarea Europeană 1. Mihai Ghimpu a spus că știe multe lucruri despre Vlad Filat care l-ar compromite, dar nu poate să le facă publice.
     
    Mihai Ghimpu a mai spus că nu crede că președintele țării va fi ales pe 18 noiembrie, și a propus să fie modificată Constituția. ,,Nu cred că vom alege președintele. Doar prin referendum, noua Constituție, schimbăm mecanismul”, a subliniat liderul PL.
     
    ARENA  reamintește că liderii AIE s-au întrunit în ședință cu fostul deputat comunist Igor Dodon în seara zilei de luni, 14 noiembrie, dar nu au ajuns la un compromis în problema alegerii şefului statului. AIE insistă asupra candidaturii lui Marian Lupu, iar deputaţii din grupul Dodon- asupra cea a Zinaidei Greceanîi. În aceste condiţii, Alianţa pentru Integrare Europeană a anunţat că nu va propune niciun candidat la funcţia de preşedinte.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com