• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă solicită plafonarea salariilor pentru şefii subdiviziunilor municipale

    Dorin Chirtoacă solicită plafonarea salariilor pentru şefii subdiviziunilor municipale

    14.11.2011  

    Subiectul plafonării salariilor a fost reluat la ședința Primăriei. Dorin Chirtoacă propune plafonarea salariilor conducătorilor întreprinderilor municipale până la un nivel ,,rațional” de 500 de euro. Edilul capitalei a solicitat ca timp de două săptămâni să fie pregătit un demers către Guvern pentru modificarea legislației în acest sens.

    ,,Din informația care a ajuns la urechile mele, am înțeles că mai mulți conducători ai întreprinderilor municipale, inclusiv directori de instituții de învățământ, au salarii mai mari de 10 mii de lei și ajung și la 20 de mii de lei”, a spus Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 14 noiembrie.

    Dorin Chirtoacă a întrebat-o pe șefa Direției învățământ, Tatiana Tverdohleb, dacă este adevărat că unii directorii de licee din Chișinău au salarii mai mari de 10 mii de lei. ,,Știu că salariul de bază a unui pedagog este 2.200 de lei, plus un adaos de 50% pentru gradul didactic, dar directorii au salarii de 6 – 7 mii de lei, pentru că primesc și idemnizații în funcție de numărul de elevi din școală, dar de suma de 10 mii de lei încă n-am auzit”, a spus Tatiana Tverdohleb.
     
    Primarul a spus că vrea să fie înțeles corect în condițiile în care se majorează tarifele la serviciile comunale, dar salariile rămân aceleași. ,,Lansez această inițiativă în semn de solidaritate cu cei care au salarii mici, iar după plafonarea salariilor, am putea crea un fond pentru copii și persoane invalide. Degeaba mai facem reforme, dacă nu plafonăm salariile la un nivel rațional și rezonabil”, a mai spus Dorin Chirtoacă.
     
    Deocamdată inițiativa primarului nu a fost comentată de conducătorii întreprinderilor municipale, dar în momentul în care Dorin Chirtoacă a întrebat dacă cine din sala de ședințe are un salariu mai mare de 10 mii de lei, cineva a strigat ,,eu am 30 de mii de lei”. După câteva minute, președintele Asociației ,,Spații Verzi” Eliferie Haruța a spus că a fost o glumă.
     
    ARENA reamintește că primarul Dorin Chirtoacă a propus încă din luna februarie curent plafonarea salariilor din sfera bugetară, însă până în prezent nu s-a luat nici o decizie în acest sens.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com