• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Candidatura la preşedinţie va fi discutată la şedința Consiliului AIE

    Candidatura la preşedinţie va fi discutată la şedința Consiliului AIE

    24.10.2011  

    Partidul Democrat este următorul care va prelua preşedinția Alianţei pentru Integrare Europeană. Anume PDM-ului îi revine sarcina să convoace şedința Consiliului AIE, la care se va discuta despre candidatura la funcția de şef al statului, a declarat preşedintele fracţiunii liberale, Ion Hadârcă, în emisiunea Replica la Prime TV, transmite Info-Prim Neo.

    „Vor întruni Consiliul alianţei, unde se va dezbate această problemă de principiu: dacă rămâne candidatul unic stipulat în acordul de constituire. Şi acesta a fost un principiu de bază la constituirea alianţei – candidat unic la alegerile prezidenţiale”, a menționat Ion Hadârcă.

    Preşedintele fracţiunii liberale e de părere că problema alegerii preşedintelui ar fi fost depăşită demult dacă se rezolvau unele probleme, inclusiv modificarea articolului 78 din Constituţie (Alegerea Preşedintelui n.a.) sau demararea procedurii de adoptare a noii Constituţii, fapt care este fixat în programul de guvernare al alianţei.

    „AIE este la guvernare cât timp există alianţa. Cât timp nimeni nu a reziliat acordul AIE, atât timp aceasta este funcţională”, a spus Ion Hadârcă.

    Referindu-se la discuția pe care au avut-o pe holul Palatului Republicii liderii PL şi PCRM, Ion Hadârcă a declarat că este firesc ca doi colegi, chiar şi din fracțiuni diferite, să comunice, aceasta nu înseamnă că sunt create careva scenarii sau scheme secrete. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com