• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Anatol Şalaru, în discuţie cu locuitorii raionului Ialoveni

    Ministrul Anatol Şalaru, în discuţie cu locuitorii raionului Ialoveni

    19.10.2011  

    Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Anatol Șalaru  a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni unde  a avut o întâlnire  cu administrația raionului, primarii din localități, transportatori  și drumarii de la  S.A "Drumuri –Ialoveni".

    Ministrul Anatol Șalaru a vorbit despre proiectele elaborate pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor naționale și acțiunile intreprinse de Minister în vederea combaterii transportului ilicit de călători.

    De asemenea, ministrul a precizat că, în următorii 5 ani, datorită sporirii veniturilor în Fondul Rutier vor fi asfaltate toate drumurile din localitățile republicii,  înregistrate la bilanțul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Pentru anul viitor se estimează o creștere a Fondului Rutier de circa 300 mln lei și va constitui 1 miliard 200 mln de lei.

    Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor are elaborate o serie de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor naționale importante pentru Republica Moldova. Este vorba despre două proiecte prioritare, și anume, reabilitarea drumului Chișinău-Giurgiulești,  și respectiv Chișinău-Ungheni-Sculeni.

    Anatol Șalaru a mai precizat că,  toate proiectele elaborate până în prezent, nu ar fi înregistrat un succes fără susținerea CoE, BERD, BEI și Banca Mondială. ,,În ultimii doi ani, am reușit să remediem semnificativ relațiile de colaborare cu partenerii noștri străini, și am obținut încrederea lor pentru finanțarea construcției drumurilor, prin asigurarea transparenței și neamestecul politicului în organizarea licitațiilor publice", a adăugat Șalaru.

    În concluzie, ministrul a menționat că în vederea îmbunătățirii condițiilor de trafic pe traseul R 12 Chișinău-Hâncești, ministerul a elaborat un proiect pentru construcția unei  instersecții cu sens giratoriu. De asemenea, este elaborat și un studiu de fezabilitate privind construcția unui drum de centură al orașului Chișinău.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com