• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă va propune ca maşinile parcate neregulamentar să fie evacuate în afara capitalei

    Dorin Chirtoacă va propune ca maşinile parcate neregulamentar să fie evacuate în afara capitalei

    11.10.2011  

    Pentru a soluționa problema automobilelor parcate neregulamentar pe străzile din municipiul Chișinău, primarul Dorin Chirtoacă vrea să vină cu o soluție mai radicală. Acesta va propune spre aprobarea Consiliului municipal un proiect de regulament prin care mașinile parcate neregulamentar pe carosabil să fie ridicate și scoase în afara orașului la o parcare specială, iar pentru a le recupera proprietarii vor fi nevoiți să achite o amendă.

    Potrivit primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, măsura ar putea fi una nepopulară în rândul șoferilor, însă este una necesară.

    „Pe masa mea se află un proiect de regulament cu privire al ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. În prezent se aplică o amendă, maxim se scot numerele de înmatriculare. Voi propune Consiliului municipal, ca mașinile parcate neregulamentar pe carosabil să fie ridicate și scoase în afara orașului la o parcare specială, după care se va achita o amendă. Acest lucru funcționează în mai multe orașe și voi propune, oricât de nepopular ar fi, să fie aplicată și în Chișinău”, a spus acesta în cadrul unei emisiuni la ProTV.

    Edilul Capitalei a mai spus că acest serviciu va fi concesionat unei companii autorizate să presteze acest serviciu autorităților publice. „Compania va investi în utilaje necesare și ulterior își va recupera banii din amenzi, plătind o redevență și la Primărie”, a explicat Dorin Chirtoacă.

    Conform legii, în prezent doar poliția este în măsură să aplice amenzi, de aceea șeful administrației publice locale nu exclude că va fi nevoie de modificarea legii în acest sens, astfel încât compania dată să aibă dreptul să întocmească procese verbale și să pedepsească cetățeanul.

    Primarul a menționat că în municipiul Chișinău au loc lucrări de reabilitare a drumurilor și că în paralel sunt amenajate parcaje unde șoferii să aibă posibilitatea să-și lase mașina. „În curând, întreg orașul Chișinău va deveni un șantier. Mai multe străzi vor fi închise spre reparații, însă în final vom avea drumuri și condiții de trafic mai bune”, a conchis acesta.
    Amintim că în luna noiembrie 2010, Primăria municipiului Chișinău a semnat contractul de împrumut a 162 milioane lei cu compania Genesis SA, care va executa lucrările de reparație pe 10 străzi:

    - bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt (integral);
    - bd. Grigore Vieru (integral);
    - str. Vadul lui Vodă (integral);
    - şos. Munceşti (în perimetrul bd. Decebal – str. Grădina Botanică);
    - str. Izmail (la intersecţia străzilor Varniţa şi Calea Moşilor);
    - bd. Dacia (perimetrul str. Valea Crucii şi str. Grădina Botanică);
    - str. Burebista (de la şos. Munceşti până la str. Sarmizegetusa);
    - str. Vasile Lupu (str. E. Coca – Vasile Lupu, 87).

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com