• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Nu am de gând să dau Primăria pe tavă unor persoane iresponsabile

    Dorin Chirtoacă: Nu am de gând să dau Primăria pe tavă unor persoane iresponsabile

    11.10.2011  

     Validarea celor 3 mandate PCRM s-a făcut ilegal, iar decizia şedinţei convocate de comunişti a fost atacată în instanţă. Chiar dacă PCRM deţine majoritatea în Consiliul Municipal, primarul susţine că nu are de gând să dea primăria pe tavă unor persoane iresponsabile. O declaraţie în acest sens a făcut Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii In PROfunzime de la PRO TV.


    Primarul a declarat că membrii PCRM din Consiliul Municipal au încălcat legea atunci când au votat ridicarea mandatelor celor trei consilieri. "Comuniştii erau 26, au rămas 23. Se presupunea că ei deţin majoritatea, dar atunci când au votat ridicarea mandatelor celor trei consilieri au încălcat legea, decizia a fost suspendată şi atacată în judecată de Primărie şi de Guvern", a declarat primarul.

    "Am asistat la o serie de declaraţii destul de stranii din partea unor colegi cum ar fi redenumirea străzilor sau scoaterea pietrei comemorative din centrul Chişinăului sau declaraţii populiste cu privire la gratuitatea în transport şi alte lucruri care ar însemna mană cerească în lipsa resurselor financiare. Este firesc să dau frâiele administrării în mâna unor persoane iresponsabile? Vreţi să le dau primăria pe tavă?", a spus Chirtoacă.

    Totodată, primarul susţine că nu există niciun blocaj în CMC. "Au avut loc negocieri ce n-au fost duse la bun sfârşit între fracţiuni. Comuniştii au preferat să organizeze câteva şedinţe ilegale. Urmează legea să revină în şedinţele Consiliului şi să votăm proiecte de comun acord", a menţionat acesta.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com