• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Anatol Şalaru identifică surse suplimentare de finanţare pentru reabilitarea drumurilor

    Ministrul Anatol Şalaru identifică surse suplimentare de finanţare pentru reabilitarea drumurilor

    07.10.2011  

    Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Anatol Șalaru a avut astăzi, 7 octombrie 2011, o întrevedere cu vicepreședintele Corporației Provocările Mileniului Patrick Fine.

    La întâlnire au fost prezenți Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, directorul executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova Valentina Badrajan.

    Vicepreședintele Corporației Provocările Mileniului, Patrick Fine a declarat că scopul vizitei sale în Republica Moldova este documentarea despre implementarea programului ,,Compact’’ de către administrația Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, necesar pentru reabilitarea drumurilor și asigurarea unui progres economic important pentru Republica Moldova.

    Ministrul Anatol Șalaru a mulțumit oficialului american pentru suportul material al Guvernului SUA acordat Republicii Moldova  pentru reabilitarea drumului Sărătenii Vechi-Soroca, menționând că, traseul respectiv este foarte important pentru dezvoltarea economică din nordul republicii, iar reabilitarea acestuia va favoriza la schimbarea calității vieții cetățenilor.

    La rândul său, Ambasadorul SUA în RM William Moser a confirmat disponibilitatea Guvernului american pentru o colaborare bilaterală între cele două state și susținerea în continuare a Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor de reconstrucție a drumurilor de importanță națională.

    În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a precizat necesitatea indentificării unei surse suplimentare de finanțare pentru reabilitarea sectorului de drum de la intersecția Soroca – Drochia până la Arionești.

    În vederea asigurării securității rutiere, viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Boris Gherasim a menționat că Republica Moldova are elaborată Strategia Siguranței Rutiere, care trasează drept obiectiv sporirea securității traficului rutier și reducerea numărului de accidente rutiere.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com