• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Tinerii Liberali vor iniţia o campanie de colectare a fondurilor pentru renovarea Circului

    Tinerii Liberali vor iniţia o campanie de colectare a fondurilor pentru renovarea Circului

    29.09.2011  

    Organizația de tineret a Partidului Liberal (OTPL) intenționează să lanseze o campanie de colectare de fonduri pentru reconstrucția circului. Anunțul a fost făcut de președintele OTPL din sectorul Râșcani, Ianoș Cușnir, în cadrul unui flash-mob, organizat joi, 29 septembrie, în fața Circului.

    Tinerii liberali au declarat presei că prin această campanie de colectare a fondurilor vor să sprijine inițiativa Primăriei municipiului Chișinău de a deveni investitorul Circului. Potrivit președintelui OTPL din sectorul Râșcani, Ianoș Cușnir, numai în acest sector și din suburbii, s-ar putea strânge peste jumătate de milion, dacă fiecare ar dona câte doi lei.

    Tinerii liberali au venit și cu un mesaj către liderii din Alianța pentru Integrarea Europeană, în special pentru liderul PLDM, Vlad Filat, să susțină inițiativele Primăriei. ,,Noi trebuie să fim mai uniți, să nu ne punem piedici unui altuia și să lucrăm pentru un scop comun în folosul cetățenilor”, a spus Ianoș Cușnir.

    ARENA reamintește că primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă a vizitat recent Circul de Stat. Edilul a declarat că Primăria este gata să devină investitorul Circului, în condițiile în care Ministerul Culturii caută un investitor. La scurt timp după declarația primarului au apărut și replicile din partea ministrului Culturii, Boris Focșa și din partea premierului Vlad Filat. Astfel, Boris Focșa a declarat că primarul dorește în acest fel să-și facă PR, iar Vlad Filat a spus că lui Dorin Chirtoacă îi este suficient ,,circul” din Consiliul Municipiului Chișinău.

    Circul de Stat a fost închis în anul 2004 de fosta guvernare comunistă pentru reparaţii capitale. În acest sens, Guvernul de atunci își propunea să aloce bani din Bugetul de Stat și să atragă investitori, însă până în prezent în Republica Moldova nu activează Circul de Stat. Potrivit ministrului Culturii, pentru renovarea Circului este nevoie de peste 100 milioane de lei.

    Anastasia Rotaru, www.arena.md 

    ********************************************************************

    Se caută câte doi lei pentru circ. Tinerii din PL vor să reanimeze clădirea

    Pregătiţi doi lei pentru circ. Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal va iniţia o campanie de colectare a fondurilor pentru renovarea circului. Asta după ce primarul capitalei a promis finanţarea din bugetul municipal a acestei instituţii şi trecerea ei în administrarea primăriei.


    Totodată, tinerii liberali au ţinut să-i dea o replică premierului Vlad Filat care nu este de acord ca Circul să treacă din administrarea ministerului Culturii, sub jurisdicţia Primăriei.

    Dacă anterior premierul a reacţionat tăios la solicitarea primarului declarând că lui Dorin Chirtoacă îi este destul "circul" din CMC şi că ar vrea să vadă startul proiectului "Prima Casă", tinerii liberali s-au oferit să viziteze împreuna cu premierul pe cei care, potrivit lor, deja au primit cheile de la locuinţele achitate prin intermediul acestui program şi l-au invitat să meargă şi pe la alte proiecte realizate de primar.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com