• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Negocieri separate cu comuniştii vor fi dacă ei vor condamna victimele regimului comunist şi vor recunoaște limba română

    Mihai Ghimpu: Negocieri separate cu comuniştii vor fi dacă ei vor condamna victimele regimului comunist şi vor recunoaște limba română

    27.09.2011  

    Liderul PL Mihai Ghimpu este de acord să negocieze separat cu PCRM pentru identificarea soluției alegerii șefului statului numai dacă ,,comuniștii vor renunța la denumirea partidului lor, vor condamna victimele regimului comunist, vor recunoaște limba română și vor merge pe calea adevărului”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de luni, 26 septembrie.

    Mihai Ghimpu a spus că a acceptat dialogul cu comuniștii doar dacă acesta va avea loc cu toate cele trei componente ale Alianței pentru Integrarea Europeană (AIE). ,,Ceea ce vrea Voronin este un joc. El crede că o componentă a AIE va forma o majoritate parlamentară cu comuniștii, însă eu exclud așa variantă, dar totuși dacă se va întâmpla le doresc drum bun celor care vor să facă democrație cu comuniștii”, a spus liderul liberal.

    Președintele PL crede în continuare că cea mai bună soluție pentru depășirea crizei politice este adoptarea unei noi Constituții. ,,Dacă s-ar fi adoptat acest proiect, în primăvară am fi avut referendum sau poate chiar mai devreme”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

    ARENA reamintește că AIE a decis în unanimitate în cadrul ședinței din 24 septembrie, să înceapă negocierile cu PCRM pentru identificarea soluțiilor privind alegerea șefului statului. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat presei că nu acceptă negocieri cu AIE, dar cu fiecare componentă în parte. Astăzi, premierul și liderul PLDM Vlad Filat i-a expedit o scrisoare lui Vladimir Voronin, în care îi solicită în numele AIE o invitație la negocieri.

    Anastasia Rotaru, www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com