• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Moldovanu a participat la Forumul Economic Euro-Asiatic

    Mihai Moldovanu a participat la Forumul Economic Euro-Asiatic

    26.09.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a participat în perioada 22-24 septembrie la Forumul Economic Euro-Asiatic, în Xian, China.


    Ediţia din anul acesta al Formului Euro-Asiatic se desfăşoară sub genericul “Inovarea Cooperării Europa-Asia: diseminarea oportunităţilor de transformare”.

    Vicepremierul Mihai Moldovanu, în cadrul ceremoniei de deschidere, a subiliniat că relaţiile moldo-chineze în ultimii doi ani au cunoscut o ascensiune şi dinamică în favoarea ambelor state în toate domeniile de activitate: economie, comerţ, agricultură, sănătate, cultură, educaţie, turism şi prerogativile de dezvoltare ale Republicii Moldova au tangenţă cu consolidarea relaţiilor bilatarele cu Republica Chineză.

    Atât în China cât şi în Republica Moldova se desfăşoară cu regularitate numeroase expoziţii de dimensiune economică şi culturală, cu participarea ambelor părţi, se implimentează diverse proiecte de colaborare educaţional-culturale dintre instituţiile de învăţământ şi organizaţiile artistice, se realizează vizite reciproce ale antreprenorilor, turnee, spectacole muzicale, schimburi de delegaţii, acestea contribuind la apropierea ambelor popoare şi fortificarea dialogului inter-cultural, a precizat Mihai Moldovanu.

    Vicepremierul a menţionat că în baza principiilor de respect, egalitate şi de avantaje reciproce, trebuie să intensificăm colaborarea, să sporim contactele şi acţiunile comune, păstrând tendinţa pozitivă de dezvoltare a relaţiilor bilaterale

    Mihai Moldovanu a mulţumit poporului chinez pentru bunăvoinţa şi deschiderea permanentă prin oferirea suportului şi asistenţei Republicii Moldova.

    “Suntem siguri că relaţiile moldo-chineze sunt pe pista de a  avansa la un nou nivel”, a conchis Vicepremierul.

    La eveniment participă circa 750 de reprezentanţi ai Organizaţiei Shangai Cooperation, înalţi oficiali guvernamentali, lideri de opinie, antreprenori, miniştri şi ambasadori din ţările Euro-Asiatice.

    http://mihaimoldovanu.md/ 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com