• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu şeful Misiunii FMI

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu şeful Misiunii FMI

    21.09.2011  

    Evoluţiile economice şi politicile macroeconomice implementate în Republica Moldova conform acordului încheiat cu FMI, situaţia economică şi politică curentă şi perspectivele la nivel macroeconomic au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederilor Preşedintelui PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional Nikolay Gueorguiev, aflat în vizită în Republica Moldova. La întrevederile de ieri şi astăzi a participat şi Tokhir Mirzoev, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova.

    Un subiect aparte la care s-a referit Mihai Ghimpu vizează politica bugetar-fiscală pentru anul viitor. Respectivul proiect urmează a fi prezentat în Parlament pentru discuţii la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, ulterior urmând a fi prezentată  şi Legea bugetului de stat pentru 2012. Mihai Ghimpu a menţionat că nu este cazul să fie majorată cota TVA la zahăr, deoarece va avea un impact negativ asupra economiei naţionale, iar sectorul producerii de zahăr reprezintă un domeniu important al economiei naţionale, în special în nordul republicii, fiind singura sursă de existenţă pentru mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

    Referindu-se la situaţia de la Banca de Economii, Mihai Ghimpu a reiterat importanţa gestionării corecte a resurselor financiare în instituţiile de stat, optând pentru completarea Consiliului de administraţie a instituţiei bancare, precum şi pentru desemnarea unui alt director.

    Interlocutorii au avut şi un schimb de opinii despre perspectivele de evoluţie a Republicii Moldova, inclusiv în domeniul politic, reieşind din decizia Curţii Constituţionale din 20 septembrie 2011.   

    O echipă de experţi ai Departamentului European al FMI efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 13-21 septembrie 2011. Scopul vizitei Misiunii de evaluare a FMI este analiza evoluţiilor recente din economie, actualizarea datelor şi a politicilor implementate conform acordului încheiat de Republica Moldova cu FMI, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de finanţare extinsă.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com