• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Strada Columna din capitală va deveni o stradă europeană

    Dorin Chirtoacă: Strada Columna din capitală va deveni o stradă europeană

    14.09.2011  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi str. Columna din capitală, care este în reparaţie. Edilul a fost însoţit de specialiştii din cadrul Primăriei Chişinău, dar şi de reprezentanţii antreprenorului obiectivului, Întreprinderea „RutaDor” SRL.  

    Dorin Chirtoacă a fost informat despre etapele care au fost îndeplinite până acum, dar şi despre volumul de lucrări care urmează a fi executat în perioada următoare. De menţionat că în acest moment se lucrează la priul tronson din această stradă, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi Serghei Lazo. Antreprenorul a demarat deja şi lucrările de amenajare a parcărilor, de-a lungul drumului, a pistei de biciclişti şi a trotuarelor. În decursul următoarelor săptămâni prima porţiune de drum va fi dată în exploatare. Concomitent, au început deja lucrările de reabilitare a reţelelor inginereşti pe alt tronson de stradă, între străzile Serghei Lazo şi Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

    În context, primarul Dorin Chirtoacă a constatat că lucrările se desfăşoară conform graficului şi documentaţiei de proiect. Primarul de Chişinău a menţionat că str. Columna este prima din capitală unde se desfăşoară lucrările în complex şi a solicitat antreprenorului să respecte şi să asigure calitatea lucrărilor de reparaţie.

    Str. Columna are o lungime de 3 kilomentri. Sursele financiare pentru reparaţia acesteia au fost alocate din bugetul municipal. Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii este de circa 26 milioane lei.

    www.chisinau.md

    *************************************************************************************

    Dorin Chirtoacă promite o stradă europeană în Chișinău

    Strada Columna din centrul capitalei va deveni o stradă europeană. Cel puțin așa promite edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, care a efectuat o vizită de lucru miercuri, 14 septembrie pe șantierul unde se efectuează lucrările de reparație a străzii.

    ”Lucrările sunt în plină desfășurare nu doar lucrările de amenajare a parcărilor și asfaltare, dar și înlocuirea rețelelor subterane. Vom avea o stradă europeană cu partea pentru carosabil, parcări, piste pentru bicicliști și pietoni”, a declarat Chirtoacă după ce a inspectat mersul lucrărilor.

    Primarul s-a arătat mulțumit, menționând că lucrul merge spornic. ”Tronsonul de la strada Mihai Viteazu spre strada Serghei Lazo sunt aproape finalizate, primul strat de astfalt este practic așternut integral, continuă să fie amenajate parcările”, a spus Chirtoacă.

    După experiența cu strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, primarul a ținut să menționeze că lucrările de reparație sunt executate calitativ. ”Ne interesează să fie executate calitativ și corect, mai ales că ne confruntăm cu rețele care nu apar pe nici o hartă, nici o schemă și asta complică executarea lucrărilor, au mai fost și câteva avarii”.

    Lucrările se vor încheia spre sfârșitul toamnei, ”atunci când nu ne vor mai permite condițiile meteo să lucrăm, în funcție de cât de cald va fi afară, dar nu încercăm să-i grăbim pe muncitori pentru că ne interesează să vedem lucrul făcut calitativ”, a mai spus Chirtoacă.

    ARENA amintește că reparația pe strada Columna, care are o lungime de 3 kilometri, prevede înlocuirea celor 2 straturi de asfalt, schimbarea bordurii, amenajarea parcărilor pe ambele părţi ale carosabilului şi restaurarea trotuarelor. Deși strada va avea 2 benzi, circulaţia va fi în continuare într-un singur sens.

    Lucrările de reparație au început în luna august și sunt efectuate de compania  ”Ruta Dor” contra sumei de 25,5 milioane de lei, bani din bugetul municipal, pentru care oferă 2 ani de garanţie pentru lucrările executate.

    Dorina Arsene, www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com