• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Propunerile tale pot fi incluse în planul de acțiuni în domeniul tineretului pentru anul 2012!

    Propunerile tale pot fi incluse în planul de acțiuni în domeniul tineretului pentru anul 2012!

    14.09.2011  

    Din cele 8 milioane lei, preconizate acțiunilor pentru tineret în anul 2011, Ministerul Tineretului și Sportului a valorificat deja 1,85 mln lei. Încă 5,25 mln lei sunt contractate în prezent, prin diverse acțiuni importante, iar soldul bugetului pentru anul curent este estimat la suma de 900 mii lei. Aceste date au fost anunțate de Ion Cebanu, Ministrul Tineretului și Sportului.

    ”Este important să informăm permanent societatea despre toate acțiunile ministerului, inclusiv cele ce țin de politicile și strategiile pentru tineret. Conștientizăm cu toții că tinerii sunt viitorul Republicii Moldova și trebuie să atingem, în acest sens, două obiective: să administrăm cu grijă banii publici pentru toate acțiunile, inclusiv cele pentru tineret, și să depistăm ce acțiuni importante se impun pentru încadrarea tinerilor în societate și menținerea acestora aici, în Moldova. Or, cunoaștem foarte bine câți tineri au plecat la muncă și studii peste hotare, în anii precedenți, și este de datoria actualei guvernări să creeze condiții decente de trai și activitate pentru toți”, a mai precizat ministrul Cebanu.

    Referindu-se la bugetul anului 2011, Ministrul Tineretului și Sportului a accentuat succesele înregistrate de colegii săi de serviciu și colaborarea fructuasă cu colegii de guvern. ”Am realizat, practic în fiecare lună, prin parteneriat cu compania publică Teleradio-Moldova mai multe ediții ale concursului de creație Ars Adolescentina, am organizat în luna aprilie Conferința Națională a Voluntarilor, în cadrul căreia am discutat Legea nr. 121 din 12.06.2010 și propunerile care vin să schimbe lucrurile spre bine, am desfășurat în luna mai Târgul locurilor de muncă pentru tineri, în parteneriat cu mai multe ministere și cu un succes comun extraordinar deoarece tîrgul a fost vizitat de mii de tineri, mulți dintre care și-au găsit sursa de existență, am desfășurat împreună cu Centrul Național de Resurse Tineri un proiect deosebit în vederea sporirii dezvoltării politicilor de tineret prin diseminarea bunelor practici din Europa de Sud-Est și alte regiuni, am delegat tineri la diverse festivaluri și forumuri internaționale dar am mai desfășurat și aici, în Moldova, școli de vară pentru instruirea echipelor locale de educatori de la egal la egal. Acestea sunt doar cîteva dintre acțiunile pentru tineret care au fost realizate de către minister în anul 2011”, a  precizat Ion Cebanu.

    Ministrul Tineretului și Sportului a reiterat că politica de austeritate este inadmisibilă pentru o instituție care reprezintă imaginea și interesele Republicii Moldova în lume. ”Tinerii, sportivii sunt cei mai buni mesageri a statului nostru în strănătate, cei care aduc mesajul tânărului stat la orice forum și turneu internațional. De aceea trebuie să consultăm și societatea în ansamblu, pentru a găsi ce acțiuni se impun pentru a realiza cu succes și mai departe obiectivele noastre. În această ordine de idei, fac un apel către întreaga comunitate să vină cu propuneri în vederea consolidării capacităților umane și instituționale în domeniul tineret, creării condițiilor pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor și crearea locurilor de muncă pentru tineri, precum și realizarea potențialului tinerilor în viața politică, socială, economică și cultirală a țării. Cele mai relevante propuneri vor fi neapărat incluse în planul de acțiuni în domeniul tineret pentru anul 2012”, a mai declarat Ion Cebanu.

    Sugestiile și propunerile pentru anul 2012 pot fi expediate pe adresa tineret@mts.gov.md (Direcția Tineret a MTS)

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com