• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Tineretul Liberal a lansat Școala Politică ”Gheorghe Ghimpu”

    Tineretul Liberal a lansat Școala Politică ”Gheorghe Ghimpu”

    09.09.2011  

    Tineretul Liberal a lansat Şcoala Politică ”Gheorghe Ghimpu” ieri, 8 septembrie 2011, la Vadul lui Vodă, mun. Chișinău, având ca generic ”20 de ani de independență a Republicii Moldova și calea spre integrare europeană”. La lansare au participat circa 70 de membri ai Tineretului Liberal și Tineretului Național Liberal din România.


    La deschidere, președintele Tineretului Liberal Ion Cebanu a apreciat necesitatea ca deputați, miniștri și alți lideri de opinie din cadrul partidului să împărtășească din experiența și cunoștințele lor tinerilor care au decis să se implice în politică. Școala a debutat cu o introducere în istoria apariției mișcării de renaștere națională de către deputatul Ion Hadârcă, care a vorbit detaliat despre marile adunări naționale, activitatea și idealurile lui Gheorghe Ghimpu. A urmat alocuțiunea vicepreședintelui PL Veaceslav Untilă, în care s-a referit la activitatea sa în cadrul Ministerului de Interne în perioada de renaștere națională, istoria liberalismului și activitatea sa de deputat între anii 2005-2009.


    A încheiat prima zi a școlii politice Anatol Arhire, vicepreședintele raionului Ungheni. Anatol Arhire a spus participanților la școală că pentru ca un partid să reușească în administrația centrală trebuie să fie eficient în administrația locală. Posibilitatea de dezvoltare a localităților mici din Republica Moldova ser regăseşte în proiectele europene transfrontaliere este de părere Anatol Arhire, iar aceste oportunități nu trebuie irosite.


    În cursul zilei de astăzi, 9 septembrie, în cadrul Școlii Poltice ”Gheorghe Ghimpu” vor ține cursuri Vlad Lupan, deputat și vicepreședinte PL, Wolfgang Behrendt, șeful secției politice și economice din cadrul Delegației Comisiei Europene în Republica Moldova, Tatiana Potâng, viceministru al Educației, Valeriu Munteanu, deputat și vicepreședinte PL.

    Școala politică ”Gheorghe Ghimpu” va dura până duminică, 11 septembrie 2011.

    Departamentul Comunicare al Tineretului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com