• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Programul municipal de amenajare a curţilor de bloc este în plină desfăşurare

    Programul municipal de amenajare a curţilor de bloc este în plină desfăşurare

    07.09.2011  

    Primarul general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a verificat lucrările de amenajare a cartierului locativ din strada Alba Iulia 202, unde acum 2 săptămâni a demarat un program municipal de amenajare a curţilor de bloc. Edilul-şef a fost însoţit de pretorii de sector, de şefii de subdiviziuni din domeniul gospodăriei comunale, de gestionarii fondului locativ etc.

    Dorin Chirtoacă a fost informat de pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco că deja au fost reparate scările blocurilor, renovat, în cea mai mare parte, iluminatul public, au fost reparate lifturile, au fost amenajate locurile pentru parcări (în volum de 2/3 din necesar), au fost reparate băncile şi curăţaţi copacii.

    Valeriu Nemerenco promite că în maximum 2 săptămâni lucrările preconizate vor fi încheiate.

    Cartierul din str. Alba Iulia 202 include 3 blocuri locative, cu 12 scări şi circa 1500 locatari.

    Primarul general Dorin Chirtoacă a specificat că, iniţial, în acestă toamnă, municipalitatea îşi propune să amenajeze în fiecare sector câte o curte de blocuri: cu locuri pentru parcare gratis (destinate locatarilor respectivelor blocuri); instalare de bănci noi şi repararea celor existente; reparaţia lifturilor; organizarea locurilor de joacă pentru copii, curăţarea copacilor, reparaţia carosabilului şi a căilor de acces, reabilitarea iluminatului public, schimbarea containerelor de gunoi menajer, reparaţia reţelelor din subsolul blocurilor, a acoperişurilor. De asemenea, cu implicarea locatarilor urmează a fi reparate intrările în bloc şi amenajate scările.

    În acest fel, administraţia publică locală vrea să arate care este perspectiva de dezvoltare a municipiului Chişinău în domeniul locativ-comunal şi să încurajeze formarea de asociaţii private de gestionare a fondului locativ. 

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com